2014_Godin in gras.jpg

Persoonlijke ervaringen met de twee Maria’s

Lees hier de persoonlijke ervaringen van enkele kernteam vrouwen van de Lorelei organisatie

 

Ervaringen van andere Lorelei vrouwen:

 

“Ik voel geen speciale spirituele band met de ‘Moeder Maria’ omdat ik enige weerstand heb tegen de kerk en het ongelooflijk brave imago van die moeder. Desondanks speelde ik begin dit jaar in het Gezongen Driekoningenspel op de Vrije School van mijn dochter, dit keer de rol van Maria.Het was mooi de rust en vreugde te ervaren die met deze Maria gepaard ging.”

Lees hier de volledige beschrijving

Leonie de Rouw

 

“De laatste dag. Het leek of ik gedragen werd. Mijn voormoeders om me heen. En in die voormoeders Maria. Voorzichtig luisterde ik, welke woorden klinken er vandaag? ‘Licht van mijn Licht ben je, liefde ben je’. Ik voel me gewild, ik mag er zijn, ik mag zijn, goed zoals ik ben. Heuvel op, en dat was veel en steil vandaag, leek het of ik vleugels had.”

Lees hier de volledige beschrijving

Ilonka Heideveld

 

“In de vierde klas kon ik mij inschrijven voor een kloostertocht. Daar ontmoette ik moeder Maria voor het eerst. De enorme beelden van haar, de gebeden tot haar. Ineens was er een vrouw in het christelijk geloof die enorm belangrijk was. Maria staat voor mij gelijk aan een ontzettend grote, liefdevolle en moederlijke energie. Ze troost, geeft liefdevolle aandacht en steun. Toen ik jaren later graag zwanger wilde worden en het niet zo wilde lukken, besloot ik mijn godinnenkaarten te trekken en daar was ze; moeder Maria.

Lees hier de volledige beschrijving

Kirsten

 

Annemieke“Afgelopen november was ik in het kleine kapelletje in Thorn, Limburg en daar trof ik Maria aan met dezelfde jas als ik. Dat was een heel bijzondere ervaring. Er veranderde wat in mijn gevoel/verhouding tot haar, want daarna werd ze meer een sister in plaat van een moeder.”

Annemieke

 

“Onverwachts, vanuit de grond door mijn lichaam heen, stroomde de kamer vol met een energie van compassie en onvoorwaardelijke liefde. In die sfeer heerste een prachtige kleur blauw en iedere cel in mijn lichaam en geest raakte vervuld. Ik was stom verbaasd. Dit is het dus, dit is compassie. En ik was volledig versmolten in deze atmosfeer. Daarin ervoer ik een diepe genade. De naam Maria Magdalena kwam als vanzelf. Dit is dus blijkbaar nu beschikbaar. Als ik dit kan ervaren dan is het uiteraard ook beschikbaar voor andere vrouwen! Voor iedereen!”

Lees hier de volledige beschrijving

Edda van der Hoeven

 

“Het is een mooie,zonnige en warme zaterdag in mei. In mijn agenda staat de lezing van Kirsten bij de Mariatentoonstelling in Utrecht.

Zoals wel vaker twijfel ik, moe en druk geweest, geen stadsmens ook en dan met die warmte… Even een cadeautje brengen aan de jarige benedenbuurman. Gezellig praatje aan de keukentafel. Dan op de fiets langs de IJssel, van Windesheim naar Zwolle, ik ga in ieder geval naar de markt en verder zie ik wel…”

Lees hier de volledige beschrijving

Maaike Gerritsen

 

Ik maak voor de wekelijkse “sweat your prayers” (5 ritme dansen) regelmatig een altaar, een mooi opgemaakte tafel waar je tijdens de dans even bij stil kunt staan.

Deze morgen zette ik daar Maria neer. Moeder Maria. Met twee als gegoten zittende vleugels, die ik een jaar of twee geleden kado kreeg van een meerkoet, wiens dode lijfje ik aan de waterkant vond.

Lees hier de volledige beschrijving

Dineke de Velde Harsenhorst

 

Verleden week werd ik wakker uit een droom en hoorde ineens ” Estrella del Mar”. Mijn Spaans is niet zo perfect maar ik dacht aan ster en zee- dus zeester. Maar ging het toch opzoeken. Wat was ik verbaasd over het resultaat. Estrella del Mar of ook Stella Maris, is een titel van moeder Maria.

Lees hier de volledige beschrijving

Christien Rietveld