2014_vuur.jpg

Persoonlijke ervaringen met de twee Maria’s

Lees hier de persoonlijke ervaringen van enkele kernteam vrouwen van de Lorelei organisatie

 

Ervaringen van andere Lorelei vrouwen:

 

“Ik voel geen speciale spirituele band met de ‘Moeder Maria’ omdat ik enige weerstand heb tegen de kerk en het ongelooflijk brave imago van die moeder. Desondanks speelde ik begin dit jaar in het Gezongen Driekoningenspel op de Vrije School van mijn dochter, dit keer de rol van Maria.Het was mooi de rust en vreugde te ervaren die met deze Maria gepaard ging.

Voor het eerst in mijn leven was ik tijdens mijn spel en zang niet zo daarmee bezig, maar meer met voelen en inleven. Dat was heel bijzonder en gaf een extra dimensie aan het doen van dit spel. Ook was binnen de spelersgroep  het gevoel van saamhorigheid heel groot. Er was echt een gevoel van ritueel aan verbonden, het was meer dan een toneelstukje.”

Lees hier de volledige beschrijving

Leonie de Rouw

 

“De laatste dag. Het leek of ik gedragen werd. Mijn voormoeders om me heen. En in die voormoeders Maria. Voorzichtig luisterde ik, welke woorden klinken er vandaag? ‘Licht van mijn Licht ben je, liefde ben je’. Ik voel me gewild, ik mag er zijn, ik mag zijn, goed zoals ik ben. Heuvel op, en dat was veel en steil vandaag, leek het of ik vleugels had.”

 

Lees hier de volledige beschrijving

Ilonka Heideveld

 

“In de vierde klas kon ik mij inschrijven voor een kloostertocht. Daar ontmoette ik moeder Maria voor het eerst. De enorme beelden van haar, de gebeden tot haar. Ineens was er een vrouw in het christelijk geloof die enorm belangrijk was. Maria staat voor mij gelijk aan een ontzettend grote, liefdevolle en moederlijke energie. Ze troost, geeft liefdevolle aandacht en steun.

 

Toen ik jaren later graag zwanger wilde worden en het niet zo wilde lukken, besloot ik mijn godinnenkaarten te trekken en daar was ze; moeder Maria. Ik was gelijk gerustgesteld. Ik wist intuïtief dat mijn baby zou komen. En dat deed hij ook. En vrij snel ook! Bij al mijn drie zwangerschappen, kondigde moeder Maria ze al aan in de vorm van de godinnenkaarten. Terwijl ik haar daarna nooit meer tegen ben gekomen in mijn maandelijkse leggingen. Moeder Maria en het moederschap zijn voor mij verbonden met elkaar.”

 

Lees hier de volledige beschrijving

Kirsten

 

 

AnnemiekeAfgelopen november was ik in het kleine kapelletje in Thorn, Limburg en daar trof ik Maria aan met dezelfde jas als ik. Dat was een heel bijzondere ervaring.

Er veranderde wat in mijn gevoel/verhouding tot haar, want daarna werd ze meer een sister in plaat van een moeder.

 

Annemieke

 

 

“Onverwachts, vanuit de grond door mijn lichaam heen, stroomde de kamer vol met een energie van compassie en onvoorwaardelijke liefde. In die sfeer heerste een prachtige kleur blauw en iedere cel in mijn lichaam en geest raakte vervuld. Ik was stom verbaasd. Dit is het dus, dit is compassie. En ik was volledig versmolten in deze atmosfeer. Daarin ervoer ik een diepe genade.

 

De naam Maria Magdalena kwam als vanzelf. Dit is dus blijkbaar nu beschikbaar. Als ik dit kan ervaren dan is het uiteraard ook beschikbaar voor andere vrouwen! Voor iedereen!”

 

Lees hier de volledige beschrijving: wijzevrouwencirkel.blogspot.nl

Edda van der Hoeven