Medewerksters info

Je kunt je als mogelijke medewerkster aanmelden voor de festivals van 2018 vanaf 1 januari. In de herfst sturen we een mailing met hoe we omgaan met aanmelden voor de Lente en/of Zomer Lorelei. Wil je op de mailinglijst komen, stuur dan een mailtje naar hilde@loreleifestival.nl en geef dan aan dat het om de medewerksters mailinglijst gaat.

 

 

Wil je als vrijwilligster bijdragen aan Lorelei? Ga dan naar ‘Jouw hulp is welkom!’

 

NIEUW in 2018: Naast de inmiddels traditionele twee festivals achter elkaar in augustus gaan we vanaf 2018 ook een Lente Lorelei organiseren, voor medewerksters van 7 t/m 10 juni (deelneemsters arriveren 8 juni). De Zomer Lorelei vindt plaats van 21 t/m 23 augustus (aankomst medewerksters de 20e), en 24 t/m 26 augustus (aankomst de 23e einde middag). Klik hier voor antwoorden op veelgestelde vragen.

 

Co-creatie

Lorelei is een co-creatief festival. Samen creëren we de sfeer en energie en wat wij uitdragen zal de bedding vormen voor de ervaringen van deelneemsters. Om deze reden is het niet mogelijk om een gedeelte van het festival mee te werken. Als medewerkster vragen we je om op maandagmiddag resp. donderdag einde middag aan te komen. Maandag- en donderdagavond is er een speciaal programma om de verbinding te creëren met elkaar, met Lorelei en met het thema. Laat je verrassen…

Laten we er samen een sprankelend, mooi, verbonden, diep, intens, liefdevol, magisch festival van maken!

 

PR

Als medewerkster krijg je een eigen pagina op de Lorelei website. Hier komt de tekst van hetgeen je aanbiedt op het festival, jouw foto en logo. Ook is er ruimte om je aktiviteiten voor het najaar te promoten. Nog beter is dat je op je eigen website een Lorelei pagina aanmaakt waar wij naartoe linken. Daarmee trek je deelneemsters meteen naar jouw pagina! Daarnaast kun je in een paar regels jouw workshop, dienst of product onder de aandacht brengen in het programmaboekje wat iedere vrouw bij aankomst krijgt.

 

Verantwoordelijkheid

Lorelei zorgt voor een tent waarin jij je workshop kunt geven of een kraam als je op de markt staat en deze bij ons huurt. Verwenvrouwen en healers zorgen voor een eigen tent waarin zij hun diensten aanbieden. Elektriciteit en muziekinstallatie is in een beperkt aantal  tenten aanwezig, dus geef het in je mail aan als je muziek wilt draaien.

 

Zelfredzaamheid, verantwoordelijkheid en initiatief vinden we vanzelfsprekende kwaliteiten. Zorg dat je alles bij je hebt wat je nodig vindt en wees voorbereid op elke weersomstandigheden (we hebben alle weertypes wel gehad de afgelopen 11 jaren….), door bijvoorbeeld extra zeil voor je kraam mee te nemen in geval van regen of storm.

 

Je bent ook deelneemster

Je bent natuurlijk ook deelneemster op het festival. Een mooie gelegenheid voor  je eigen persoonlijke verdieping of om een kijkje in de keuken van inspirerende collega´s te nemen. En gewoon te Zijn, te genieten, te delen, te ervaren, te dansen, muziek te luisteren. Het idee is dat je jezelf door naar Lorelei te komen drie of 6 volledige dagen ‘ME-time’ kado doet. Ook (of misschien wel JUIST) als je moeder bent. Om deze reden is op het festival geen kinderopvang aanwezig en kunnen alleen baby’s tot ongeveer 1,5 jaar of jonge meiden vanaf 12 jaar meekomen.

 

Overnachten

Als medewerkster kun je slapen op het medewerkersveld. Als marktkraamhouder of verwenvrouw mag je ook in je consult tent of bij je marktkraam slapen als hiervoor genoeg ruimte is. LET OP: Met ingang van 2017 voeren we voor overnachten ivm ruimtegebrek een camper/caravan toeslag in, zie toelichting. Dit geldt alleen voor het overnachten op de slaapvelden, maar vinden we het fijn als je ook bij je werkplek niet een overdreven groot kampeermiddel inzet.

 

Investering

Alle medewerksters (dus ook assistenten/medemarktkraamvrouwen) betalen voor één festival een toegangsprijs van €140 (incl 6% BTW). Dit is inclusief overnachting in je eigen tent, caravan of camper. Als je naar zowel Zomer L1 als L2 komt als medewerkster, ontvang je 50% korting op het 2e festival en betaal je dus in totaal €210 voor de hele week.

 

Als extra opties kun je kiezen voor een eetpakket, tipiplek, elektriciteit en marktkraam. Onderstaande prijzen zijn inclusief BTW.

  • Eetpakket (8 maaltijden, vanaf ontbijt op dinsdag. resp. vrijdag) € 95 voor één festival (Lente, Zomer L1 of Zomer L2) . Boek je zowel Zomer L1 en L2, dan krijg je 50% korting op het 2e eetpakket en is het diner op donderdag daarbij inbegrepen. Je betaalt dan €142,50 voor 17 maaltijden.
  • Kom je alleen Zomer L2, dan kun je optioneel de donderdagavond maaltijd boeken voor €12,50
  • Tipi plek € 22 (Een tipi deel je met max 11 andere vrouwen) per festival, Zomer L1 & 2 samen €33
  • Caravan/camper toeslag €0/€15/€30, zie toelichting
  • Marktkraam (inclusief 2 stoelen) € 40 per festival, Zomer L1 & L2 samen €60
  • Elektriciteit € 15 per festival, Zomer L1 & L2 samen €20

 

Na aanmelding commiteer je je ook aan het festival. Het is mogelijk je in noodgevallen nog af te melden, in de algemene voorwaarden kun je de annuleringsvoorwaarden voor medewerksters lezen onder punt 3.

 

Hoe kun je als medewerkster bijdragen?

Workshopvrouw

Kom je de Zomer Lorelei de hele week, dan kun je één of twee workshops van drie uur aanbieden, of één tot vier workshops van 1,5 uur, verdeeld over beide festivals. Dit in overleg, naar eigen voorkeur en beschikbaarheid. Kom je één festival, dan kun je kiezen om één keer een workshop van drie uur te geven of twee keer een workshop van 1,5 uur. De programmering van lange workshops is beperkt mogelijk, dus als je dat wilt, stuur dan tijdig je voorstel (d.w.z. in januari).

 

Wij zorgen voor een workshoptent, die je deelt met twee of drie andere vrouwen. Je zorgt zelf voor alles wat je voor je workshop je nodig hebt. Elektriciteit en installaties zijn alleen beschikbaar in de vier grote tenten (2x danstent, loungetent en grote workshoptent op workshopveld), dit in verband met geluidsoverlast. Lees meer hierover in de aanmeldprocedure.

 

Voor workshops wordt geen geld gevraagd, anders dan eventueel een kleine vergoeding voor materiaalkosten. Het is een podium om jouw inspiratie te delen met anderen en te laten zien wat je in huis hebt.

 

Verwenvrouw/Healer

We zijn op zoek naar vrouwen die hun talenten willen laten zien op het vlak van energetische verwennerij (bv consults, tarotleggingen, hand-, stoel- of voetmassages, healings) of cosmetische verwennerij (bv visagie, kapper, haarvlechten, hennatatoeages zetten, manicure, pedicure). Het verwenveld is dé plek waar de bezoeksters even helemaal kunnen bijkomen. Voor het genieten van jouw talenten mag je een (kleine) bijdrage vragen. Je bepaalt zelf je prijzen en duur van je consulten. De meeste consulten worden voor ‘festivaltarieven’ aangeboden, dus prijs jezelf niet uit de markt.

 

Het staat je daarbij vrij om jouw plek (in de buitenlucht) zo mooi mogelijk aan te kleden, bijvoorbeeld met een fraaie (party)tent, busje, caravan, parasols, kussens, kleden of wat dies meer zij. Belangrijk: het mag er zeker mooi uitzien, maar hou wel rekening met stevigheid en elke weersomstandigheid.

 

Marktvrouw

We zijn op zoek naar vrouwen die hun (zelfgemaakte) producten willen verkopen en eventueel daarbij hun andere talenten willen demonstreren in de vorm van consults of kleine workshops voor kleine groepjes. Deze laatsten vallen buiten het grote workshop programma en hier mag je dus een bijdrage voor vragen. Te denken valt aan glaskralen blazen, zilverkleien, kaarsen maken, bonbons maken etc.

 

We geven iedereen alle ruimte om de eigen kraam in te vullen en gezellig aan te kleden naar eigen inzicht. De voorkeur gaat uit naar vrouwen die zelfgemaakte producten verkopen. Je kunt in plaats van een kraam huren ook je eigen tafel, busje, caravan of tent neerzetten. Houd wel rekening met elke weersomstandigheid.

 

Artieste

Artiesten die het leuk vinden om hun kunnen op het festival te laten zien en/of horen zijn ook van harte welkom. In overleg kijken we wat we daar tegenover kunnen stellen in de vorm van korting. De reden dat we artiesten niet kunnen betalen is dat Het Lorelei festival geen gesubsidieerd festival is. Het staat je natuurlijk wel vrij om je cd’s, boeken of anderszins te verkopen of om eventueel een workshop te geven. Het is dus aan jouw enthousiasme of je het leuk vindt jezelf aan het festival te verbinden en jezelf te presenteren. Het festival zou ook een perfecte plek voor een try-out kunnen zijn. Installatie is aanwezig.

 

Ga naar aanmeldprocedure