Lorelei Lentefestival

24 mei - 26 mei 2019


Lorelei Lentefestival

24 mei - 26 mei 2019

Alexandra Rakeman – Lente

Wie is Alexandra

Sinds 1999 begeleid ik vrouwen en jongeren om in hun kracht te gaan staan en hun talent te leven. Als dramatherapeute, als creatief therapeute en nu ook in het begeleiden van vrouwenjaartrainingen waar ik mijn spirituele kant meer in kan brengen.

Het brengen van heling in individuele en collectieve trauma’s is het levensthema dat door mij heenstroomt en ik volg als vanzelf deze stroom. Ik begeleid bij voorkeur op zielsniveau. Ik richt mij hierin op: verzachten, vertragen, openen, verbinden, eren van jezelf en de ander, waarachtigheid, presentie, warmte, plezier, spelen, humor, het goddelijke.

Workshop Sacred Intimacy, Omarm je innerlijke man en je innerlijke vrouw

Het jongetje wordt wakker. Hij springt op en gaat op pad. Zijn vuur achterna. Dat wijst hem de weg.

Het meisje wordt wakker. Zij pakt het jongetje bij de hand en wijst hem op al het moois in de berm dat ze onderweg tegenkomen.

In deze workshop onderzoek je de mannelijke – en de vrouwelijke energie in jezelf. Welke kwaliteiten horen hierbij? Ben jij in contact met de man en de vrouw in jezelf? Zijn ze in balans? Hoe meer jij je bewust bent van beide principes en deze met elkaar in balans kunt brengen, hoe meer je jezelf kunt dragen en dit niet meer buiten jezelf (in je relatie bijvoorbeeld) hoeft te zoeken.

Als dit bewustzijn er is kun je ook leren om te polariseren binnen je relatie. Wanneer je verlangt naar seksuele hartstocht in je relatie dan helpt het als de één heel bewust de mannelijke pool inneemt en de ander de vrouwelijke pool. Je mag zelf ervaren in deze workshop wat dat met je doet. Kun jij volledig in de overgave als de ander aanwezig en present is?

Ik maak gebruik van meditatie, dans, tantra- en bewustzijnsoefeningen, muziek, energiewerk. De workshop is lichaamsgericht. We beginnen en eindigen altijd in de heilige cirkel.

webdesign: Hanneke de Graaf