Huisregels

Organisatie en medewerksters

Volg altijd de instructies op van de organisatie, de vrijwilligsters en de medewerksters tijdens hun activiteiten. Heb je vragen? Tegenover het cateringgebouw op veld 1 kun je terecht bij de informatiekraam. Hier word je doorverwezen naar de juiste persoon. Flyers van medewerksters (max. A5) mogen worden neergelegd bij de informatiekraam of bij de eigen werkplek. Flyers en/of posters op andere plekken worden weggegooid.

Eigen verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid

De organisatie is niet aansprakelijk voor beschadiging of diefstal van je persoonlijke eigendommen door derden. Deelname aan het Lorelei Vrouwenfestival is voor eigen rekening en risico. Dit geldt voor alle aanwezigen op het festival. De deelnemer is aansprakelijk voor door haar veroorzaakte beschadiging aan tenten en apparatuur.

EHBO

Op veld 1 is een EHBO tent aanwezig met vakkundige vrijwilligsters. Daar hangt ook een lijst met telefoonnummers van hulpdiensten mocht dat nodig zijn.

Hoe te handelen bij calamiteiten

Als je het alarmsignaal van de megafoon hoort, blijf dan vooral kalm. Ga zo snel mogelijk naar het hoofdpad, dat van de entree tot achteraan het terrein loopt. Van daaruit loop je naar de uitgang, voorbij de slagboom. Wacht daar op verdere instructies.

Autobeleid

Auto’s zijn op het festivalterrein ten tijde van het festival niet toegestaan, tenzij afgesproken met de organisatie of in geval van nood. Op zondag blijft de slagboom gesloten tot na de sluitingsceremonie. Dit om de festivalsfeer te bewaken; we maken hierop geen uitzonderingen. Houd hier rekening mee als je eerder weg wilt. Parkeer je auto op de door de vrijwilligsters aangegeven plaatsen. We werken niet met bewaking, dus laat geen waardevolle spullen achter. De organisatie van Lorelei is niet verantwoordelijk voor diefstal en/of beschadigingen aan je auto.

Verbod op open vuur

Er geldt een verbod op open vuur, dus: ALLEEN roken op speciale rokersplekken, vuur in de twee vuurkorven, op het Mysterieveld en in de tempel. De brandweer is erg streng en daarom zijn wij dat ook, anders kost het ons de vergunning. Negeren (‘Ach, kan toch geen kwaad, één wierookje/kaarsje/sigaretje’) kost je de toegang voor volgend jaar.

Geluid: na 23.00 uur geen overlast

De natuur is ‘s avonds in ruste, evenals de gasten op omliggende campings. Dat betekent dat we tot 23.00 uur naar hartenlust luidkeels mogen zingen, drummen, muziek maken; daarna mag je je overgeven aan zachte, akoestische muziek, een harpconcert of klankdouche.

Elektriciteit

Alleen als je van tevoren elektra hebt besteld en betaald, kun je de stroompunten op de velden gebruiken met behulp van eigen stroomkabels. Mocht je ter plekke toch stroom willen zonder dat je dat gereserveerd hebt, laat dit dan weten aan één van de vrijwilligsters. Zij zullen met de leiding overleggen of alsnog stroomgebruik mogelijk is. In alle gevallen geldt: gebruik alleen apparaten die geschikt zijn voor de camping. Gebruik geen ‘gewone’ waterkokers of koffiezetapparaten, dan slaan de stoppen door.

Afval

We zijn te gast op een natuurcamping en gaan respectvol met de natuur om. Laat het terrein achter zoals je het aangetroffen hebt. Na het afbreken van je eigen tent graag je afval in de grote container deponeren of in één van de kleinere afvalbakken. Glas kan in de glascontainer die op de kruising naar veld 2 staat.

Zelfredzaamheid

Het festival is wat jij er van maakt. Zelfredzaamheid staat bij Lorelei hoog in het vaandel. Bedenk bij ‘problemen’ eerst zelf een oplossing. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je Charissa als troubleshooter aanspreken. Bij de informatiekraam op het cateringveld kun je naar haar vragen.

Last but not least: Hoffelijkheid

Een weekend lang delen we douches, maaltijden, zitplaatsen, tentruimte, elektra en vierkante meters met elkaar. Dat kan wel eens lastig zijn; helaas denkt/doet/ voelt niet iedereen hetzelfde als jij en dat kan tot irritatie of onbegrip leiden. Met wat inlevingsvermogen en hoffelijkheid naar elkaar is er altijd wel een mooie oplossing te vinden. De bereidheid daartoe is voldoende…

webdesign: Hanneke de Graaf