Veelgestelde Vragen

Voor de antwoorden klik op de pijltjes. Onderaan de pagina staan specifieke vragen & antwoorden voor medewerksters.

Hoe is het om met alleen vrouwen te zijn?

Het kan even wennen zijn met alleen vrouwen. We krijgen regelmatig te horen 'Is het geen lesbisch festival?' of 'Het is vast niks voor mij, ik ben meer een mannen-vrouw' of 'Is dat nou wel nodig, met alleen maar vrouwen?'

Lorelei spiegelt, drie dagen lang. Al je oordelen over andere vrouwen zullen voorbijkomen, afhankelijk van het vrouwbeeld dat bewust of onbewust in jezelf leeft, positief en negatief. Van 'Wat een mutsen!' tot 'Wow, wat een prachtige, stralende vrouwen!', van 'Spiri-zweefie-hippie' tot 'Ik zou ook wel zo vrij/vrouwelijk/kleurrijk/expressief willen zijn'.

Het ene moment voel je liefde, verbinding, de diepte van waarachtig zusterschap, het volgende moment jaloezie, afstandelijkheid of kritiek en denk je wellicht 'wat dóe ik hier?'. En als dat er allemaal mag zijn, zonder dat je één van die emoties vastzet, is het een boeiende en transformerende reis.

Het kan heel helend zijn om misschien voor de eerste keer te voelen dat er écht vrouwen bestaan die jou graag in je kracht, stralendheid en schoonheid ontmoeten, die je daartoe uitnodigen en stimuleren. Omdat zij hun eigen kracht, stralendheid en schoonheid kennen en daarom kunnen genieten van die van de ander.

Hoe is het om alleen naar Lorelei te komen?

Ook al ken je niemand, je zult merken dat het heel gemakkelijk is om contact te maken op Lorelei, als je jezelf er voor open stelt en dus niet teveel luistert naar zelfkritiek (Ik ben niet leuk/vrouwelijk/spiritueel of wat dan ook genoeg) of oordelen (Wat een zwevers/hippies/rare vrouwen, hier hoor ik echt niet bij). Alles op Lorelei is een spiegel....

Verbinding ontstaat op een natuurlijke manier tijdens de openingsceremonie, een workshop, aanschuivend tijdens een maaltijd of op het kampeerveld. Een diep gesprek of even lekker kletsen en samen lachen ontstaat als vanzelf. We krijgen vaak terug 'Ik vond het heel spannend om alleen te komen, maar wat een warm bad was dit, ik wil volgend jaar weer!'

Zijn er verschillen tussen de Lente en Zomer Lorelei's?

De kenmerkende Lorelei energie zal zowel op de Lente als de Zomer festivals voelbaar zijn; een sfeer van welkom, warmte, verbinding, zusterschap. Er zullen verschillen voelbaar worden vanwege de keuzes van de thema’s, omdat de festivals in verschillende seizoenen vallen en wellicht een eigen aantrekkingskracht zullen hebben op diverse ‘typen’ vrouwen. De Lente Lorelei krijgt een ander thema dan de twee Zomer Lorelei’s, passend bij de energie van het seizoen en ook in lijn van elkaar. Daarmee zal elk festival een eigen energie krijgen, die ook beïnvloed zal worden door het seizoen, de zonnestand en -kracht en andere factoren. We zijn benieuwd wat er voelbaar gaat zijn!

Een duidelijk verschil is dat we op de Lente Lorelei ook meisjes tot 12 jaar gaan verwelkomen, omdat dit past bij de Lente, wat voor ons staat voor nieuw begin, groeikracht, jeugd, ontwakende energie, frisheid, proeven, de ochtend. Dit zou een verschil in energie kunnen geven ten opzichte van de Zomer Lorelei’s, die alleen toegankelijk blijven voor (jonge) vrouwen vanaf 12 jaar.

Mag ik ook een hele week naar Lorelei komen?

Ja, dat mag. Je kunt dan in de webwinkel zowel een entreeticket Zomer L1 als Zomer L2 kopen. De donderdagovernachting is dan inbegrepen.

Kan ik ook 1 dag naar het festival komen?

Nee, deelname is voor het hele festival. We bouwen een gezamenlijke energie op vanaf openingsavond voor medewerksters (één dag eerder) t/m de sluiting en daarin past het niet dat vrouwen per dag invoegen of weggaan.

Zijn er losse maaltijden te koop op het festivalterrein?

Ja, naast het all inclusive eetpakket zijn er twee cateraarsters aanwezig waar je ter plekke maaltijden los kunt bestellen. Zie voor meer informatie de catering pagina.

Zijn er overnachtingsmogelijkheden op het terrein?

Ja, je kunt een slaapplaats in een safari/legertent boeken inclusief veldbed voor €15 voor het hele festival. Lees meer over de Lorelei Glamping Experience.

We willen bij voorkeur dat iedereen op het terrein overnacht, zodat we allemaal in de gezamenlijk opgebouwde energie blijven. We maken hiervoor wel uitzondering voor vrouwen die fysiek of vanwege ziekte niet in staat zijn om te kamperen; zij kunnen op eigen initiatief een hotel of B&B in Zeewolde boeken.

Mag ik een caravan of camper meenemen?

Ja dat mag. Wel geldt hiervoor mogelijk een toeslag, zie toelichting. Vanwege de toename van het aantal campers/caravans kunnen campers sinds vorig jaar ook langs het doorgaande pad staan. Daar is echter geen elektra mogelijkheid, dus hou daar rekening mee.

Mogen mijn dochters van bijvoorbeeld 5 en 13 mee?

Traditioneel is Lorelei alleen bedoeld voor (jonge) vrouwen, waarbij de menstruatie als mijlpaal geldt. Om het praktisch te houden hebben we daarom de leeftijdgrens op 12 en ouder gezet. Voor de Zomer Lorelei's blijft dat ook zo. Voor de Lente Lorelei hebben we besloten dat alle meisjes welkom zijn. Dit omdat dat bij de energie van de Lente past, en om tegemoet te komen aan het toenemend aantal vragen 'mijn dochter van 8 wil zoooo graag mee, mag dat?'

Lente Lorelei start op een schooldag. Hoe ga ik daarmee om?

Als je naar het Lente festival wilt komen met je dochter, betekent het dat zij een schooldag mist. Om akkoord hiervoor te krijgen, hebben we een brief opgesteld die je aan de school kunt geven. Dit helpt wellicht om aan te geven dat Lorelei niet 'zomaar een festivalletje' is, maar een driedaagse die meisjes veel leert en laat ervaren over eigenwaarde, zelfvertrouwen, jezelf durven zijn en wat het is om vrouw te zijn. Je kunt deze brief hier downloaden.

Mag mijn baby mee?

Ja, baby's en dreumessen (M/V) tot ongeveer 18 maanden zijn welkom, omdat zij nog zo met hun moeder verweven zijn.

Mogen huisdieren mee?

Nee, huisdieren mogen niet mee. In het verleden hebben we hier geen goede ervaringen mee gehad, ook als baasjes aangeven dat hun huisdier zeker geen overlast zou veroorzaken. Alleen blindegeleidenhonden en een hondje dat al jaren meekomt met haar baasje, al voor het verbod inging.

 


Onderstaande vragen & antwoorden zijn relevant voor medewerksters.

Wanneer, hoe en bij wie kan ik me aanmelden?

Vanaf 1 januari kun je je voorstel sturen voor zowel de Lente als de Zomer Lorelei’s. Om onszelf als kernteam de rust en bezinning van de herfst te gunnen houden we tussen september en januari geen lijst bij, in die maanden kenbaar maken dat je erbij wil zijn garandeert dus geen plek of voorrang. Zie verder de aanmeldprocedure.

Wanneer hoor ik of ik medewerkster kan zijn?

Het is belangrijk dat je in de eerste helft van januari kenbaar maakt of en op welke van de festivals je wilt zijn dit jaar en wat je voorstel is. Hilde, Margje, Martha en Charissa antwoorden je dan zo snel mogelijk of er plaats is of ze geven je een uiterste datum waarop je een definitief antwoord krijgt.

Zijn er verschillen tussen de Lente en Zomer versies?

De kenmerkende Lorelei energie zal op beide festivals voelbaar zijn; een sfeer van welkom, warmte, verbinding, zusterschap. Er zullen verschillen voelbaar worden vanwege de keuzes van de thema’s, omdat de festivals in verschillende seizoenen vallen en wellicht een eigen aantrekkingskracht zullen hebben op diverse ‘typen’ vrouwen. We zijn erg nieuwsgierig wat de krachten achter het festival willen gaan manifesteren. Zo zien we bijvoorbeeld op Zomer Lorelei 1 de afgelopen drie jaren een andere energie dan op Lorelei 2 (wat ingetogener, naar binnen gekeerder, waarbij Lorelei 2 extraverter is en lijkt voort te borduren op de energie van L1).

Omdat de lente voor nieuw begin, groeikracht, jeugd, ontwakende energie, frisheid, proeven, experimenten staat lijkt het ons mooi als zij ook twintigers en dertigers naar het festival gaat trekken. Dus die intentie geven we het festival mee. Daarover meer in de eerste nieuwsbrief in januari. In lijn daarmee stellen we de Lente Lorelei ook open voor meisjes tot 12 jaar. De Zomer Lorelei’s blijven alleen voor vrouwen, en dus ook voor jonge vrouwen vanaf 12.

Geldt de Zomer dank-je-wel korting ook voor de Lente Lorelei?

Nee, want hoewel de Lente en Zomer Lorelei’s natuurlijk verbonden zijn, zijn het ook autonome festivals. Daarom zullen we voor de festivals apart een dank-je-wel-lijst bijhouden (voor wie nieuw is: Voor elk jaar dat je op het festival bent geweest als medewerkster, krijg je het jaar daarna 10 euro korting op de entree, met een maximum van 30 euro). Concreet betekent dat dus, dat de opgebouwde dank je wel alleen geldt voor de Zomer festivals.

Voor het Lente festival ontvang je een korting van €10 als je vorig jaar Lente Lorelei medewerkster was.

Wanneer starten de festivals voor medewerksters?

Voor medewerksters starten de festivals één dag eerder. Je hebt dan tijd om je tent/werkplek op te bouwen en daarnaast vinden we het belangrijk om met alle medewerksters samen een bedding te creëren waarin de deelneemsters zich welkom voelen de volgende dag. De details hierover ontvang je via diverse mailings in de aanloop naar het festival.

Als ik in de zomer de hele week kom, wat betaal ik dan?

Omdat we willen waarderen en stimuleren dat medewerksters de hele week komen, ontvang je 50% korting op het 2e festival en betaal je in totaal €247,50voor de hele week (excl eetpakket en extra’s als slaapplaats in Glamping tent/elektra, zie prijzen medewerksters. Daarvan gaat nog de eventuele dank-je-wel-korting af (Voor wie nieuw is: Voor elk jaar dat je op het festival bent geweest als medewerkster, krijg je het jaar daarna €10 korting op de entree, met een maximum van €30).

Waarom hebben jullie een voorkeur voor medewerksters die een hele week komen?

De donderdag is voor team en vrijwilligsters een dag die veel planning en logistiek vraagt. Hoe meer medewerksters de hele week komen, hoe rustiger deze dag zal verlopen.

Hoe gaat de overgangsdag van Zomer L1 naar Zomer L2?

De sluitingsceremonie van Zomer L1 is aansluitend aan de lunch, rond 14u00. Daarna vertrekken de deelneemsters en medewerksters die alleen L1 meewerken. Vanaf 17u00 arriveren eventuele nieuwe medewerksters. Om 18u30 is er voor de medewerksters die een eetpakket voor de hele week hebben besteld een avondmaaltijd die door Gerdines team gemaakt wordt. Als je alleen aan Zomer L2 meewerkt, dan kun je deze maaltijd voor €12,50 bijbestellen als je dat wilt. Vanaf 20u00 is er een verbindingsactiviteit voor alle medewerksters.

Kan ik ook één festival als medewerkster komen en één festival als deelneemster?

Ja, dat kan. Je bestelt dan in de webwinkel 1 ticket medewerkster één festival en 1 deelneemsters entree ticket. De korting van 50% op het 2e Zomer festival geldt alleen als je 2x als medewerkster komt.

 

webdesign: Hanneke de Graaf