Veelgestelde Vragen

Voor de antwoorden klik op de pijltjes. Onderaan de pagina staan specifieke vragen & antwoorden voor medewerksters.

Krijg ik mijn geld terug als er toch weer een evenement verbod komt?

Als last minute een evenementverbod uitgevaardigd wordt is er sprake van overmacht. Wij zullen dan in ieder geval de mogelijkheid geven om je ticket volledig door te schuiven naar 2021. Ook terugstorting zullen we dan aanbieden, met het verzoek om een donatie van een deel van je ticketgeld te doen, aangezien we dan wel behoorlijk wat kosten gemaakt hebben. We hopen daarvoor op je begrip en empathie, zodat Lorelei kan blijven bestaan.

Hoe gaan jullie met de 1,5 meter maatregel om?

Lorelei kan alleen doorgaan als we de 1,5 meter maatregel respecteren. Daar kunnen we van alles van vinden EN het is een perfecte gelegenheid om acceptatie te oefenen van wat er IS in plaats van wat we zouden willen dat er is. We kunnen rebelleren, boos worden, verdrietig zijn, en/of we kunnen de focus leggen op wat er wel kan: Elkaar ontmoeten, het vrouw zijn vieren, rusten in de bedding van vrouwen energie en zoals altijd prachtige dieper verbindingen aan gaan op zielsniveau.

Je kunt zelfs een stapje verder gaan: Hoe kun je van deze 1,5 meter maatregel een kado maken? Het biedt een prachtige manier om jezelf bewust te worden van jouw verlangens naar nabijheid en uit welke bron die komen. Is er een gemis wat opgevuld moet worden? Hoe oprecht is mijn knuffel eigenlijk? Kom ik iets halen? Heb ik het gevoel dat ik automatisch op de ander moet reageren door een knuffel te geven? Hoe voelt het als we op 1,5 meter oogcontact maken? Dat kan even intiem of zelfs intiemer en spannender voelen dan wegduiken in een knuffel. Hoe sterk werkt het instinct tot aanraking als je liefde voelt stromen? Misschien lucht het op als je niet voortdurend voelt dat je ‘moet’ knuffelen? Allemaal kansen tot zelfinzicht. Een gratis workshop erbij op Lorelei 😊

Qua concrete maatregelen:

We zorgen bij de entree en voor stippen op 1,5 meter afstand, de markt kent een looprichting gemarkeerd met strepen en op het terras staan alle stoelen op voldoende afstand van elkaar. De meeste workshops vinden plaats onder een overkapping ipv een gesloten tent, waarbij het maximum is afgestemd op tentgrootte. In enkele kleine workshoptenten zitten wel zijwanden, daar is het maximum aantal deelneemsters 8, zodat de verplichte 2,7 m2 per persoon gewaarborgd is.

Hoe is het om met alleen vrouwen te zijn?

Het kan even wennen zijn met alleen vrouwen. We krijgen regelmatig te horen 'Is het geen lesbisch festival?' of 'Het is vast niks voor mij, ik ben meer een mannen-vrouw' of 'Is dat nou wel nodig, met alleen maar vrouwen?'

Lorelei spiegelt, drie dagen lang. Al je oordelen over andere vrouwen zullen voorbijkomen, afhankelijk van het vrouwbeeld dat bewust of onbewust in jezelf leeft, positief en negatief. Van 'Wat een mutsen!' tot 'Wow, wat een prachtige, stralende vrouwen!', van 'Spiri-zweefie-hippie' tot 'Ik zou ook wel zo vrij/vrouwelijk/kleurrijk/expressief willen zijn'.

Het ene moment voel je liefde, verbinding, de diepte van waarachtig zusterschap, het volgende moment jaloezie, afstandelijkheid of kritiek en denk je wellicht 'wat dóe ik hier?'. En als dat er allemaal mag zijn, zonder dat je één van die emoties vastzet, is het een boeiende en transformerende reis.

Het kan heel helend zijn om misschien voor de eerste keer te voelen dat er écht vrouwen bestaan die jou graag in je kracht, stralendheid en schoonheid ontmoeten, die je daartoe uitnodigen en stimuleren. Omdat zij hun eigen kracht, stralendheid en schoonheid kennen en daarom kunnen genieten van die van de ander.

Hoe is het om alleen naar Lorelei te komen?

Ook al ken je niemand, je zult merken dat het heel gemakkelijk is om contact te maken op Lorelei, als je jezelf er voor open stelt en dus niet teveel luistert naar zelfkritiek (Ik ben niet leuk/vrouwelijk/spiritueel of wat dan ook genoeg) of oordelen (Wat een zwevers/hippies/rare vrouwen, hier hoor ik echt niet bij). Alles op Lorelei is een spiegel....

Verbinding ontstaat op een natuurlijke manier tijdens de openingsceremonie, een workshop, aanschuivend tijdens een maaltijd of op het kampeerveld. Een diep gesprek of even lekker kletsen en samen lachen ontstaat als vanzelf. We krijgen vaak terug 'Ik vond het heel spannend om alleen te komen, maar wat een warm bad was dit, ik wil volgend jaar weer!'

Mag ik ook een hele week naar Lorelei komen?

Ja, dat mag. Je kunt dan in de webwinkel zowel een entreeticket Zomer L1 als Zomer L2 kopen. De donderdagovernachting is dan inbegrepen.

Kan ik ook 1 dag naar het festival komen?

Nee, deelname is voor het hele festival. We bouwen een gezamenlijke energie op vanaf openingsavond voor medewerksters (één dag eerder) t/m de sluiting en daarin past het niet dat vrouwen per dag invoegen of weggaan.

Zijn er losse maaltijden te koop op het festivalterrein?

Ja, naast het all inclusive eetpakket zijn er twee cateraarsters aanwezig waar je ter plekke maaltijden los kunt bestellen. Zie voor meer informatie de catering pagina.

Zijn er overnachtingsmogelijkheden op het terrein?

Ja, je kunt een slaapplaats in een safari/legertent boeken inclusief veldbed voor €15 voor het hele festival. Lees meer over de Lorelei Glamping Experience.

We willen bij voorkeur dat iedereen op het terrein overnacht, zodat we allemaal in de gezamenlijk opgebouwde energie blijven. We maken hiervoor wel uitzondering voor vrouwen die fysiek of vanwege ziekte niet in staat zijn om te kamperen; zij kunnen op eigen initiatief een hotel of B&B in Zeewolde boeken.

Mag ik een caravan of camper meenemen?

Ja dat mag. Wel geldt hiervoor mogelijk een toeslag, zie toelichting. Vanwege de toename van het aantal campers/caravans kunnen campers sinds vorig jaar ook langs het doorgaande pad staan. Daar is echter geen elektra mogelijkheid, dus hou daar rekening mee.

Mogen mijn dochters van bijvoorbeeld 5 en 13 mee?

Lorelei is bedoeld voor (jonge) vrouwen, waarbij de menstruatie als mijlpaal geldt. Om het praktisch te houden hebben we daarom de leeftijdgrens op 12 en ouder gezet. Met een jongere dochter kun je wel naar Persephone festival gaan, zie www.persephonerising.nl

Mag mijn baby mee?

Ja, baby's en dreumessen (M/V) tot ongeveer 18 maanden zijn welkom, omdat zij nog zo met hun moeder verweven zijn.

Mogen huisdieren mee?

Nee, huisdieren mogen niet mee. In het verleden hebben we hier geen goede ervaringen mee gehad, ook als baasjes aangeven dat hun huisdier zeker geen overlast zou veroorzaken. Alleen blindegeleidenhonden en een hondje dat al jaren meekomt met haar baasje, al voor het verbod inging.

 


Onderstaande vragen & antwoorden zijn relevant voor medewerksters.

Wanneer, hoe en bij wie kan ik me aanmelden?

Vanaf eind maart kun je je voorstel sturen. Om onszelf als kernteam de rust en bezinning van de herfst te gunnen houden we tussen september en maart geen lijst bij, in die maanden kenbaar maken dat je erbij wil zijn garandeert dus geen plek of voorrang. Zie verder de aanmeldprocedure.

Wanneer hoor ik of ik medewerkster kan zijn?

Het is belangrijk dat je in de eerste helft van januari kenbaar maakt of en op welke van de festivals je wilt zijn dit jaar en wat je voorstel is. Hilde, Martha en Charissa antwoorden je dan zo snel mogelijk of er plaats is of ze geven je een uiterste datum waarop je een definitief antwoord krijgt.

Wanneer start het festival voor medewerksters?

Voor medewerksters start het festival één dag eerder. Je hebt dan tijd om je tent/werkplek op te bouwen en daarnaast vinden we het belangrijk om met alle medewerksters samen een bedding te creëren waarin de deelneemsters zich welkom voelen de volgende dag. De details hierover ontvang je via diverse mailings in de aanloop naar het festival.

Als ik in de zomer de hele week kom, wat betaal ik dan?

Omdat we willen waarderen en stimuleren dat medewerksters de hele week komen, ontvang je €90 korting op het 2e festival en betaal je in totaal €260 voor de hele week (excl eetpakket en extra’s als slaapplaats in Glamping tent/elektra, zie prijzen medewerksters. Daarvan gaat nog de eventuele dank-je-wel-korting af (Voor wie nieuw is: Voor elk jaar dat je op het festival bent geweest als medewerkster, krijg je het jaar daarna €10 korting op de entree, met een maximum van €30).

Waarom hebben jullie een voorkeur voor medewerksters die een hele week komen?

De donderdag is voor team en vrijwilligsters een dag die veel planning en logistiek vraagt. Hoe meer medewerksters de hele week komen, hoe rustiger deze dag zal verlopen.

Hoe gaat de overgangsdag van Zomer L1 naar Zomer L2?

De sluitingsceremonie van Zomer L1 is aansluitend aan de lunch, rond 14u00. Daarna vertrekken de deelneemsters en medewerksters die alleen L1 meewerken. Vanaf 17u00 arriveren eventuele nieuwe medewerksters. Om 18u30 is er voor de medewerksters die een eetpakket voor de hele week hebben besteld een avondmaaltijd die door Gerdines team gemaakt wordt. Als je alleen aan Zomer L2 meewerkt, dan kun je deze maaltijd voor €12,50 bijbestellen als je dat wilt. Vanaf 20u00 is er een verbindingsactiviteit voor alle medewerksters.

Kan ik ook één festival als medewerkster komen en één festival als deelneemster?

Ja, dat kan. Je bestelt dan in de webwinkel 1 ticket medewerkster één festival en 1 deelneemsters entree ticket. De korting van 50% op het 2e Zomer festival geldt alleen als je 2x als medewerkster komt.

 

webdesign: Hanneke de Graaf