Huisregels

Hoffelijkheid
Tijdens Lorelei delen we toiletten, maaltijden, zitplaatsen, tentruimte, elektra en vierkante meters met elkaar. Dat kan weleens lastig zijn; helaas denkt/doet/ voelt niet iedereen hetzelfde als jij en dat kan tot irritatie of onbegrip leiden. Met wat inlevingsvermogen naar elkaar is er altijd wel een mooie oplossing te vinden.

Ordelijkheid
We verwachten van iedereen dat ze altijd de instructies van de organisatie, de vrijwilligers en de medewerkers tijdens hun activiteiten opvolgen. Juist op deze manier kunnen we met elkaar verwarring of onbegrip voorkomen. Heb je vragen? Op veld 1 kun je terecht bij de informatiekraam. Hier word je doorverwezen naar de juiste persoon. Flyers van medewerkers (max. A5) mogen worden neergelegd bij de informatiekraam of bij de eigen werkplek. Flyers en/of posters op andere plekken worden weggegooid.

Duidelijkheid
Op veld 1 vind je de informatiekraam. Tijdens de lunch en tijdens het avondeten zit hier een lieve dame klaar voor jouw praktische vragen .Op het mededelingenbord vind je hier actuele informatie. Ook kun je hier terecht voor gevonden en verloren voorwerpen. Loop gerust even langs.

Veiligheid :EHBO
Op veld 1 is een EHBO tent aanwezig met vakkundige vrijwilligers. Daar hangt ook een lijst met telefoonnummers van hulpdiensten, mocht dat nodig zijn.

Veiligheid: Hoe te handelen bij een calamiteit
We gaan ervanuit dat Lorelei zonder noemenswaardige problemen verloopt. Mocht er toch iets gebeuren, wat de aandacht van alle aanwezigen vraagt, dan laten we dit weten via het alarmsignaal van de megafoon., Allereerst: blijf dan vooral kalm. Loop rustig, maar zo snel mogelijk naar het hoofdpad, dat van de entree tot achteraan het terrein loopt. Loop vervolgens aan de achterkant het terrein af, via het pad dat naar het strandje leidt, tussen veld 4 en 5. Loop voorbij de houten balk. Hier is het verzamelpunt en daar krijg je verdere instructies.

Vurigheid: Verbod op open vuur
Er geldt vanuit de terreinbeheerder een verbod op open vuur. Uitzonderingen zijn het vuur op het Veld van Licht en vuur in de vuurkorven ’s avonds welke onder beheer van de organisatie gemaakt/bewaakt worden. Roken mag ALLEEN bij de speciale rooktafels. De brandweer is streng en daarom zijn wij dat ook, anders kost het ons de vergunning. Negeren van deze afspraak; ‘Ach, kan toch geen kwaad, één wierookje/kaarsje/ sigaretje’ kost je daarom de toegang voor volgend jaar.

Elektriciteit
Alleen als je vanuit iemand van de organisatie toestemming hebt voor een eigen elektra-punt én dit van tevoren hebt besteld en betaald, kun je de stroompunten op de velden gebruiken met behulp van je eigen stroomkabels. Stem daarbij met elkaar en de vrijwilligster die helpt het terrein in te delen, af welk stroompaaltje je kan gebruiken. Zorg dat stekkerdozen en aansluitingen waterdicht afgedekt zijn (d.w.z. plastic zak eromheen met tape dichtplakken). En gebruik ALLEEN MAAR en ZONDER UITZONDERING apparaten die geschikt zijn voor de camping, en niet ‘ach het kan wel eventjes’ een gewoon tosti-ijzer, theekoker of verwarming van thuis. Dit omdat de stroomcapaciteit beperkt is en dan de stoppen doorslaan. Jouw actie heeft de mogelijke consequentie dat de keuken zonder stroom en licht komt te zitten of dat het avondprogramma niet door kan gaan omdat er geen muziek en geluid is.

Bereikbaarheid
Op veld 1 bij de infokraam, 2b bij het WC gebouw en veld 6 bij de bar, vind je oplaadstations voor je telefoon of powerbank (aansluiting met USBA). Het gebruik hiervan is op eigen risico. We raden je aan om je telefoon gedurende het festival zoveel mogelijk op vliegtuigstand te houden, dat scheelt heel veel accu gebruik, maar vooral helpt het je om helemaal in het hier en nu te zijn!! Hoe fijn is het om een tijdje niet bereikbaar te zijn voor de buitenwereld waardoor je helemaal kunt onderdompelen in de Lorelei energie.

Koelheid
Op veld 1 en 2 staan vrieskisten waar je je koelelementen kunt invriezen. Zorg er a.j.b. voor dat het koelelement goed herkenbaar is voor jezelf en voor anderen, door deze in ieder geval van je naam te voorzien. Vergeet ook niet hem aan het eind van het festival weer mee terug te nemen!

Nuchterheid
Gemeente Zeewolde heeft een zero tolerance beleid mbt drugs
Lorelei is verplicht het beleid van de Gemeente Zeewolde m.b.t. drugs te handhaven; wanneer wij iemand aantreffen die drugs gebruikt, zijn wij verplicht de politie daarvan op de hoogte te stellen. Dit geldt ook voor het roken van een jointje.

Zachtheid
De natuur is ‘s avonds in rust, evenals de gasten op omliggende campings. Dat betekent dat we tot 23.00 uur mogen drummen en muziek maken en daarna overgaan naar rust en eventueel zachte, akoestische muziek.

Naaktheid
Staatsbosbeheer heeft ons aangegeven dat naakt op de velden niet toegestaan is, dus we vragen je daar rekening mee te houden. Ook bij het nabijgelegen strandje mag het officieel niet, daar kun je een proces verbaal voor krijgen. Topless zijn mag wel.

Schoonheid
We zijn te gast op een natuurcamping en gaan respectvol met de natuur om. Laat het terrein achter zoals je het aangetroffen hebt. Na het afbreken van je eigen tent, graag je “huis tuin en keuken” afval in de grote container deponeren of in één van de kleinere afvalbakken. Wil je “grofvuil” zoals kapotte tenten, stoelen, luchtbedden o.i.d. ajb zelf afvoeren. Dit voorkomt dat wij met extra kosten te maken krijgen.

Autoluwheid
Parkeer je auto op de door de parkeerwachters aangegeven plaatsen buiten het terrein. We werken niet met bewaking, dus laat daar geen waardevolle spullen achter. Auto’s op het festivalterrein zijn tijdens het festival niet toegestaan, tenzij vooraf akkoord is gegeven. Op donderdag & zondag blijft, om de festivalsfeer te bewaken, de slagboom gesloten tot na de
sluitingsceremonie. We maken hierop alleen in noodsituaties een uitzondering.

Eigen verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid
De organisatie is niet aansprakelijk voor beschadiging of diefstal van je persoonlijke eigendommen door derden. Deelname aan het Lorelei is voor eigen rekening en risico. Dit geldt voor alle aanwezigen op het festival. De deelnemer is aansprakelijk voor door haar veroorzaakte schade aan tenten en apparatuur.

Zorgvuldigheid
We willen je met klem vragen zorgvuldig te zijn in het maken van foto’s en filmpjes. We vinden het belangrijk dat iedereen zich vrij kan bewegen, om die reden is het niet toegestaan om foto’s waar anderen op staan dan jij en je directe vriendinnen (online) te delen. Er is door ons één professionele fotografe per dag aangesteld om foto’s van het festival te maken. Zij zal de sfeer zowel in overzicht als in detail voor je vastleggen. Voordat deze foto’s online komen, zal vooraf toestemming gevraagd worden aan iedereen die daarop staat.

 

 

Wil jij er ook bij zijn deze zomer?

Lorelei is een plek om op te laden, je vrouw zijn te voeden, om te verbinden met gelijkgestemden. Koop nu je ticket, je bent welkom!