Huisregels

Organisatie en medewerkers
Volg altijd de instructies op van de organisatie, de vrijwilligers en de medewerkers tijdens hun activiteiten. Heb je vragen? Op veld 1 kun je terecht bij de informatiekraam. Hier word je doorverwezen naar de juiste persoon. Flyers van medewerkers (max. A5) mogen worden neergelegd bij de informatiekraam of bij de eigen werkplek. Flyers en/of posters op andere plekken worden weggegooid.

Informatie en gevonden voorwerpen
Op veld 1 vind je de informatiekraam. Tijdens de lunch en tijdens het avondeten zit hier een lieve dame klaar voor jouw praktische vragen.Op het mededelingenbord vind je hier actuele informatie. Ook kun je hier terecht voor gevonden en verloren voorwerpen.
Loop gerust even langs.

EHBO
Op veld 1 is een EHBO tent aanwezig met vakkundige vrijwilligers. Daar hangt ook een lijst met telefoonnummers van hulpdiensten, mocht dat nodig zijn.

Hoe te handelen bij calamiteiten
Als je het alarmsignaal van de megafoon hoort, blijf dan vooral kalm. Ga zo snel mogelijk naar het hoofdpad, dat van de entree tot achteraan het terrein loopt. Loop vervolgens aan de achterkant het terrein af, via het pad dat naar het strandje leidt, tussen veld 4 en 5. Loop voorbij de houten balk en wacht daar op verdere instructies.

Verbod op open vuur
Er geldt een verbod op open vuur. Uitzonderingen zijn het vuur op het Veld van Belofte en vuur in de vuurkorven ’s avonds. En roken mag ALLEEN roken bij de speciale rooktafels. De brandweer is streng en daarom zijn wij dat ook, anders kost het ons de vergunning. Negeren ‘Ach, kan toch geen kwaad, één wierookje/kaarsje/ sigaretje’ kost je de toegang voor volgend jaar.

Elektra bewustzijn
Alleen als je van tevoren elektra hebt besteld en betaald, kun je de stroompunten op de velden gebruiken met behulp van eigen stroomkabels. Zorg dat stekkerdozen en aansluitingen waterdicht afgedekt zijn (dwz plastic zak eromheen met tape dichtplakken). En gebruik ALLEEN MAAR en ZONDER UITZONDERING apparaten die geschikt zijn voor de camping, en niet ‘ach het kan wel eventjes’ een gewoon tosti ijzer, theekoker of verwarming van thuis. Dit omdat de stroomcapaciteit beperkt is en dan de stoppen doorslaan. Jouw actie heeft de mogelijke consequentie dat de keuken zonder stroom en licht komt te zitten of dat het avondprogramma niet door kan gaan omdat er geen muziek en geluid is.

Gemeente Zeewolde heeft een zero tolerance beleid mbt drugs
Lorelei is verplicht het beleid van de Gemeente Zeewolde m.b.t. drugs te handhaven; wanneer wij iemand aantreffen die drugs gebruikt (dus ook het roken van een jointje voor de helderheid), zijn wij verplicht de politie daarvan op de hoogte te stellen.

Geluid: na 23u00 geen overlast
De natuur is ‘s avonds in rust, evenals de gasten op omliggende campings. Dat betekent dat we tot 23.00 uur mogen drummen en muziek maken en daarna overgaan naar rust en eventueel zachte, akoestische muziek.

Naaktlopen niet toegestaan
Staatsbosbeheer heeft ons aangegeven dat naakt op de velden niet toegestaan is, dus we vragen je daar rekening mee te houden. Ook bij het nabijgelegen strandje mag het officieel niet, daar kun je een proces verbaal voor krijgen. Topless zijn mag wel.

Afval
We zijn te gast op een natuurcamping en gaan respectvol met de natuur om. Laat het terrein achter zoals je het aangetroffen hebt. Na het afbreken van je eigen tent, graag je afval in de grote container deponeren of in één van de kleinere afvalbakken. We verzoeken je vriendelijk grofvuil (bv kapotte stoelen en tenten) zelf af te voeren.

Autobeleid
Parkeer je auto op de door de parkeerwachters aangegeven plaatsen buiten het terrein. We werken niet met bewaking, dus laat daar geen waardevolle spullen achter. Auto’s op het festivalterrein zijn tijdens het festival niet toegestaan, tenzij vooraf akkoord is gegeven. Op donderdag & zondag blijft, om de festivalsfeer te bewaken, de slagboom gesloten tot na de
sluitingsceremonie. We maken hierop alleen in noodsituaties een uitzondering.

Eigen verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid
De organisatie is niet aansprakelijk voor beschadiging of diefstal van je persoonlijke eigendommen door derden. Deelname aan het Lorelei is voor eigen rekening en risico. Dit geldt voor alle aanwezigen op het festival. De deelnemer is aansprakelijk voor door haar veroorzaakte schade aan tenten en apparatuur.

Fotografie
We willen je met klem vragen zorgvuldig te zijn in het maken van foto’s en filmpjes. We vinden het belangrijk dat iedereen zich vrij kan bewegen, om die reden is het niet toegestaan om foto’s met anderen dan jij en je directe vriendinnen te delen. Er is door ons één professionele fotografe per dag aangesteld om foto’s van het festival te maken. Zij zal de sfeer zowel in overzicht als in detail voor je vastleggen. Voordat deze foto’s online komen, zal vooraf toestemming gevraagd worden aan iedereen die daar op staat.

Last but not least: Hoffelijkheid
We delen toiletten, maaltijden, zitplaatsen, tentruimte, elektra en vierkante meters met elkaar. Dat kan weleens lastig zijn; helaas denkt/doet/ voelt niet iedereen hetzelfde als jij en dat kan tot irritatie of onbegrip leiden. Met wat inlevingsvermogen naar elkaar is er altijd wel een mooie oplossing te vinden.

Wil jij er ook bij zijn deze zomer?

Lorelei is een plek om op te laden, je vrouw zijn te voeden, om te verbinden met gelijkgestemden. Koop nu je ticket, je bent welkom!