Programma

Programma

Irene van Krimpen – Oriëntaalse dansvoorstelling

Het thema “De Zwarte Madonna” past zó goed bij de buikdans! Er wordt vaak neergekeken op deze danskunst als ordinair, hoerig en wat dies meer zij. Zo kun je het inderdaad neerzetten, halfnaakt en op hoge hakken dansend. Irene probeert de  (vrouwelijke) schoonheid en de humor vooral tot uiting te brengen, en danst meestal klassiek egyptisch. Het is in het Midden-Oosten en Noord-Afrika toch vooral een dans voor vrouwen onderling, om plezier te hebben met elkaar, het leven te vieren, en het is ontzettend goed voor het soepel en gezond houden van je vrouwenlijf.

Voor Lorelei heeft zij een drietal dansen op het programma, in het kader van de drie fasen in een vrouwenleven: Maagd, Moeder/Hoer en Wijze Oudere Vrouw. Als het publiek het wil kan ze dan nog eindigen met een drumsolo.

De Maagd zal worden verbeeld door een vrolijke Perzische volksdans (dabke), choreografie Hassan Khalil.

De Moeder/Hoer zal worden verbeeld door een choreografie van Marijke Gallis op een prachtig gepassioneerd nummer van Amal Maher.

De Crone zal worden verbeeld door een choreografie met sluier van Marijke Gallis, op het nummer Marco Polo van Loreena McKennith.

Irene van Krimpen (1959) buikdanst al 24 jaar met veel plezier op les bij Marijke Gallis in Bergen (N-H). Ooit begonnen bij Marion Baars in Amersfoort, verhuisde zij naar het mooie Groet en vond daar gelukkig een nieuwe lerares vlakbij. Ook heeft ze af en toe workshops gehad van allerlei beroemde en minder beroemde oriëntaalse dansers en danseressen, zoals Catherine Ruillet, Hassan Khalil, Peter Verzijl (Farouq), Karin van der Knoop (Lady Moonlight), Karin Dekker (Nezjma), Mena Leila, Sena en Sabouschka. Na jaren van kleine optredens op feestjes voor familie en vrienden, dit jaar voor het eerst op het kerkpodium van Ruigoord tijdens festivals zoals Beltane, Vurige Tongen en Landjuweel. En nu dus ook Lorelei!

webdesign: Hanneke de Graaf