Kampeerbeleid

De laatste jaren zien we steeds grotere en luxere kampeermiddelen verschijnen op de Banken. We begrijpen dat het heerlijk comfortabel is om in grote tent, caravan of camper te overnachten. Toch is het simpelweg niet mogelijk om deze trend zich te laten voortzetten, omdat het aantal beschikbare vierkante meters beperkt is. Daarom hebben we miv 2017 een toeslag voor campers en caravans ingevoerd EN vragen we om met een tentje te komen dat past bij het aantal personen dat erin slaapt. Ook is het mogelijk om te overnachten in een groepstipi of pixi.

Camper/caravan toeslag

Als je alleen in een caravan of camper slaapt, betaal je naast je entreeticket een toeslag van €30. Slaap je met z’n tweeën, dan betaal je voor je camper/caravan €15 toeslag (samen, niet per persoon). Slaap je met drie of meer vrouwen, dan betaal je geen toeslag, omdat het aantal vierkante meters dat je dan gebruikt gelijkstaat aan een klein tentje. We hebben dit jaar ruimte voor maximaal 50 campers of caravans. Het is belangrijk dat je er voor 10.00 uur aanwezig bent, om je een goed plekje te kunnen geven aan de randen van de velden of paden. Extra belangrijk als je elektra besteld hebt, om een plek redelijk in de buurt van een stroompaaltje te garanderen.

We kijken niet naar de lengte van je camper of caravan, omdat het beleid ook gemakkelijk te handhaven moet zijn, wel willen we je vragen te vermelden als je caravan of camper groter is dan 6 meter. Heb je een extreem kleine variant, neem dan even contact op met Margje via . Je kunt de toeslag via de ticketshop bestellen. Bij aankomst ontvang je bij de entreekraam een lintje of label dat je aan je caravan/camper kunt hangen als bewijs van betaling.

De toeslag geldt ook voor medewerksters die op de slaapvelden slapen.

Tentenbeleid

We hebben besloten om voor (te) grote tenten geen toeslag te vragen. Wel verzoeken we met enige klem dat je ervoor zorgt dat de tentmaat overeenstemt met het aantal personen dat erin slaapt. Heb je geen idee? Als je in je eentje komt, is een tentje van zo’n 2 bij 3 meter in overeenstemming, een bungalowtent voor 4 of meer personen niet.

Het gaat er vooral om, dat je er bewust van bent dat als jij veel ruimte claimt, er  automatisch ruimtegebrek voor andere vrouwen ontstaat. Zusterschap in actie dus :).

Luifels/uitbouwen ok waar mogelijk, partytenten niet

Als je zelf kookt, is het voor te stellen dat je vooral bij regen graag onder een luifel of iets dergelijks wilt zitten. Waar het kan mag het, maar als blijkt dat we ruimte tekort hebben (mede gezien de strenge brandweercontrole van 3 meter afstand van tentdoek tot tentdoek) zul je worden verzocht je luifel of andere extra’s in te klappen. Een partytent opzetten voor schaduw/tegen regen is niet toegestaan.

webdesign: Hanneke de Graaf