Lorelei Lentefestival

24 mei - 26 mei 2019


Lorelei Lentefestival

24 mei - 26 mei 2019

Avondprogramma vrijdag

19.30-21.30 Over het Beltane vuur springen olv Charissa Schipper, veld 2

Over het vuur springen helpt je het oude los te laten en voor nieuw te gaan, geeft zelfvertrouwen en het brengt geluk voor het komende jaar. In oude tradities geloofde men dat als je over het vuur springt je ziel gereinigd wordt.
Je kunt alleen of samen hand in hand met je moeder, je dochter of een vriendin over het
vuur springen om met nieuwe energie de zomer in te gaan, de band te versterken, voor gezamenlijke projecten of het hernieuwen van vriendschappen.

We maken Bloemenkransen in het haar om puurheid te symboliseren, zingen mantra’s terwijl we samen aan de vuurstapel bouwen. Iedereen mag hieraan meehelpen. Neem zelf geplukte bloemen mee voor het maken van een krans. Zorg voor stevige schoenen want er is een grindpad waar we over het vuur springen (met blote voeten springen is niet mogelijk). Je kunt wat lekkers te eten of te drinken meenemen om te delen.

Er is een drumcirkel, olv Eve Oevering ter ondersteuning van het ritueel. Neem je eigen drum of muziek- instrument mee. Er zijn drums en ratels te leen als je geen eigen drum hebt. Drum mee voor de aardemagie en de vrouwen op onze planeet.

Laten we er samen een prachtig ritueel van maken! En een speciaal welkom aan alle meisjes om samen met hun moeders over het vuur te komen springen. Het vuurspringen wordt begeleid door Charissa Schipper.

Charissa – www.degodininjezelf.nl

21:00-22:30 Heerlijk 5 ritmes dansen olv Annelies Verseveld, danstent veld 6

We dansen op allerlei soorten muziek. Er zijn géén stappen om te leren, je kan het niet fout doen. Je uitbundigheid, je weerstand, goede dagen, slechte dagen, je verlangen naar contact en de dans alleen op jezelf. Het is welkom op de dansvloer, precies zoals je bent! www.soulfulfeet.nl

21.30 -22.15 We take you to Avalon – Manon Tromp Lounge tent veld 2

Liedjes die geïnspireerd zijn door de energie van de seizoenen van het Keltisch Wiel. De Liedjes worden begeleid door een handdrum. www.manontromp.com

Avondprogramma zaterdag

19:00-20:00 Meespeelverhaal: De jongen en het beremonster – Tessel de Jong  Loungetent veld 2

We maken samen de reis door het verhaal van de Abunaki indianen over de jongen en het Beremonster. Het Beremonster bedreigt de vrede tussen twee indianenstammen en niet één van de grote krijgers durft het gevecht met hem aan te gaan, maar wij, de stille Bosmarmot, zullen tijdens dit verhaal leren hoe luisteren en vertrouwen op je innerlijke kracht elk Beremonster kan verslaan. Dit meespeelverhaal is vooral voor de jongsten onder ons, maar iedereen is natuurlijk welkom om te kijken en eventueel mee te spelen.

moc.l1568533341iamg@1568533341jedle1568533341sset1568533341

19:30 -20:30 Red Dakini Belly Dance Performance, danstent veld 6

Mysterious and sensual like a snake

Joyful and invigorating, sexy like a tigress

Welcoming you woman-sister in the circle of joy

Let’s dance!

The performance is made of 3 parts ,Red Dakini show, little guided dance together (We will use the moves learned during the workshop) and a circle-spiral dance. reddakini.eu

20:30-21:30 Pernilla Kannapinn Loungetent veld 2

Pernilla is een muzikant en een reiziger. Ze is een dromer, een zielenzus, een mens. Ze is een kunstenaar en een componist, een leerling en een leraar, een vinder maar een zoeker, een zanger en een violist. Ze is een verhalenverteller. Haar verhalen worden vergezeld door haar wenende viool en een oude, bijna vergeten kunst van fluiten. Het is een verhaal in gesproken en onuitgesproken talen – de woorden brokkelen uit haar oude gehavende koffer; pasgeboren maar ook oude melodieën druipen uit haar 350 jaar oude viool. Het is een verhaal over een Griekse kleine hond en een meisje, met het hoofd vol dromen en een geschilderde vioolkoffer gevuld met woestijnzand; Over een klein huis op vier wielen, met een piepklein houtkacheltje en een weg die zich in alle vier windrichtingen ontvouwt.

Pernilla Kannapinn is een fenomeen. Het lijkt wel alsof ze rechtstreeks uit een andere dimensie is gestapt om ons met muzikale sterrenstof te besprenkelen.
Soms zacht en vloeiend, soms rauw en scheurend en knarsend, soms frivool en soms bedachtzaam…. Altijd muzikaal, eerlijk, puur en recht uit het hart. Info: https://pernilla-kannapinn.com

21.00-23.00 Happy Dance olv Charissa, danstent veld 6

Heerlijke dansen met mogelijkheid tot verzoekjes.

Kom gezellig swingen en genieten van de avond!

Neem je hoelahoop en Poi mee!

www.degodininjezelf.nl

 

webdesign: Hanneke de Graaf