Lorelei Lentefestival

24 mei - 26 mei 2019


Lorelei Lentefestival

24 mei - 26 mei 2019

Rode tent

De Rode Tent op het Lorelei festival is de plek is om gewoon even stil te zitten of liggen en je ervaringen te laten integreren. In de Rode Tent staan de Rode Tent Hoedsters voor je klaar, het hele festival. Soms wordt er veel los gemaakt tijdens workshops en dan is het fijn als je jezelf even de tijd en ruimte geeft om die ervaringen en/of emoties te delen met een ander.

Tijdens het festival ben je van harte welkom om de Rode Tent binnen te komen en je te verbinden met je zusters, jong en oud. Samen delen wij in respect de verhalen van ons leven in de geborgenheid van deze warme baarmoeder. We omarmen elkaar, lachen met elkaar, bekrachtigen onszelf en de ander – en vieren onze vrouwelijkheid!

Tijdens het hele festival is de Rode Tent open van ’s morgens 8.15 uur tot ’s avonds 19.30 uur (op de aankomstdagen vanaf 13.00 uur).

Ook tijdens lunchpauze en avondeten kun je hier een plekje vinden met je bord.  Wel vragen we om – net als bij iedere andere tent – schoenen buiten te laten en je tas en spullen zoveel mogelijk buiten of – bij slecht weer – zoveel mogelijk bij de ingang neer te zetten. Uiteraard ruim je na het eten je eigen spullen op en neemt ze mee.

Er zijn op bepaalde tijden ‘sharing circles’ waar je van harte welkom bent. Hiervoor hoef je je niet in te schrijven. Het programma hangt aan de buitenkant van de Rode Tent. Op deze momenten heeft de Rode Tent even geen ‘open flap-beleid’, omdat de ervaring heeft geleerd dat het prettiger is en de onderlinge intimiteit bevordert om met elkaar te delen zonder onderbroken te worden door vrouwen die in- en uitlopen. Op elk ander moment van het festival kun je binnenlopen en binnen blijven zolang je wilt.

Over de Rode Tent en sisterhood

In een Rode Tent delen we de verhalen van ons leven; we zijn getuige van de verhalen van andere vrouwen en proberen zonder oordeel te luisteren… Dat is helend.  We hoeven elkaar geen advies te geven; de Rode Tent is geen vervanging voor therapie, maar een plek waar we even niets hoeven of moeten. Er mogen zijn, uitademen, rusten, opladen, giechelen, schateren, gemasseerd worden, een arm om je heen voelen, kletsen, thee drinken, huilen, praten over wat je bezighoudt, deel uitmaken van een cirkel van vrouwen, geaccepteerd worden zoals je bent: dat is Rode Tent!

We delen over tal van dingen waar we anders niet zomaar over praten: ons lijf, onze menstruatie, sensualiteit, seks, bevalling, overgangen, zelfbeeld en -acceptatie. Hier is ruimte om te luisteren én te vertellen.  Veel in ons vrouwzijn heeft heling nodig. Niet alleen individueel, maar ook in de verbinding tussen vrouwen. Sisterhood (bij gebrek aan een goed Nederlands woord) in plaats van concurrentie en geroddel. Door met elkaar te kunnen delen over zaken waar we allemaal als vrouwen mee te maken hebben, groeit ons onderling begrip en steunen we elkaar.

 

De Rode Tent wordt georganiseerd door Corrine Baard (links) en Karin Persons, samen met verschillende Rode Tent Hoedsters, die in de Rode Tent aanwezig zullen zijn.Corrine Baard is Hoedster van de Rode Tent in Oosterbeek, en Karin Persons in de Betuwe.

Samen schreven ze Maanmeiden, welkom in het woud van nagellak, mascara en maandverband, een boekje voor meisjes over menstruatie en de vrouwelijke cyclus, en Hoedster van de Rode Tent; over het houden van vrouwencirkels in de Lage Landen, een boekje over het organiseren en begeleiden van vrouwencirkels. Beide boekjes zijn tijdens het festival te koop via Corrine of Karin.

Corrine en Karin geven een tweejarige priesteressenopleiding (het Pad van de MaanMagie), naast workshops op het gebied van (werken met) het Vrouwelijke Ritme, Maanreizen naar magische plekken en diverse kortere en langere (online) trainingen waarin de Maan en haar Magie steeds centraal staan.

Meer informatie over henzelf en uitgebreide info over alles wat je bij hen kunt doen is te vinden op www.maantijd.nl en www.maanmeiden.nl

webdesign: Hanneke de Graaf