Programma

Programma

Margje Beekenkamp – Zomer 2

Liefdevolle omhulling

Waar verlang jij wezenlijk naar?

Welke draak heb jij te temmen om daar te komen?

Twee vragen waar je tijdens deze workshop antwoord op krijgt, als eerste stap naar het innemen van jouw plek in het grote geheel.

Tijdens de workshop laat ik je zien hoe je zelf regie over je leven kan nemen. Ik maak daarbij gebruik van voorbeelden uit mijn boek, Liefdevolle omhulling. Op de vooravond van mijn vijftigste verjaardag, nu twee jaar geleden, neem ik een rigoureus besluit. Ik kies ervoor een kleine dood te sterven om dansend en vol passie mijn vrouwelijkheid te leven. In het boek neem ik je mee in het jaar waarin ik een maagverkleining onderga. Ik laat je zien dat afvallen slechts een middel is om een groter doel te bereiken.

Al snel na mijn besluit me te laten opereren, voelde ik een innerlijke noodzaak mijn verhaal te delen. Iedere keer als er in de (sociale) media een discussie was over medische ingrepen bij overgewicht groeide deze noodzaak. Ik wilde het uitschreeuwen: jullie slaan een essentieel deel in het verhaal over! Het gaat niet alleen om gezonde voeding en meer bewegen, het gaat niet alleen om leefstijlveranderingen. De nadruk ligt te veel op gedragsveranderingen. Ik mis de zingeving. Zingeving geeft antwoord op vragen als: waarom ben ik hier op aarde? Wat is mijn bijdrage aan het grote geheel? Wat ligt ervoor om het helemaal te leven? En vooral op de allerbelangrijkste vraag: waar verlang ik naar, wat wil ik WEL?

Deze workshop is geschikt voor alle vrouwen (groot/klein, dik/dun, met/zonder eetproblemen) die de regie over hun leven willen nemen.

Ben je op zoek naar meer info of wil je mijn boek bestellen? Klik hier

 

webdesign: Hanneke de Graaf