Nieuws

Lorelei 2020 gaat door !

update 29 juni 2020

Gezien de grote transformatie van de afgelopen periode zijn we drie weken geleden bij elkaar gekomen met kernteam en hoedsters om te onderzoeken wat dit energetisch voor het festival betekent. 2020 is een bijzonder jaar, een jaar van transitie. Het is een jaar waar “het oude” sterft en er stukje bij beetje “het nieuwe” tevoorschijn komt.  Het is duidelijk geworden dat Lorelei zoals het ooit was niet meer is én dat het nieuwe nog niet zover is om vorm te krijgen. Ook voor Lorelei een jaar van transitie. Een jaar waar we het oude mogen eren en danken, voor wat het ons heeft gegeven. Voor al het werk dat is verzet in door vrouwen die voor gingen, die eeuwen oude “vergeten”paden zichtbaar hebben gemaakt en nieuwe paden hebben blootgelegd. Een jaar ook  waar we het nieuwe mogen ontmoeten, zonder daar direct al vorm aan te geven.  Het ruimte te geven om in haar eigen tempo zich te laten ontvouwen.

Meer dan ooit zal het een festival zijn waar we elkaar kunnen ontmoeten, waar we samen het vrouw zijn mogen vieren. Gezamenlijk op 1,5 met afstand.  We zullen met de ogen knuffelen en omhelzen en ontdekken hoe warm, liefdevol en verbindend dat is. Het is belangrijk je te realiseren dat ongeacht of je het met deze regels eens bent of niet, we deze te hebben respecteren om ervoor te zorgen dat we er samen een feest van kunnen maken.

Het thema van dit jaar, De Flower of Life, nodigt je uit jouw plek hierin in te nemen, wetend dat er plek is voor iedereen. Het is een veld waarin jij in jouw middelpunt mag staan, waarin jouw grootsheid zichtbaar mag worden. Je gesteund te weten door de vrouwen die op je heen staan. Zo worden we als het ware één organisme verbonden met alles wat hier op aarde aanwezig is. Waarin geven en ontvangen in balans is zodat iedereen en alles om ons heen tot bloei kan komen.

Wat betekent dit concreet:

We borgen samen de onderlinge afstand van 1,5 meter die deze tijd van ons vraagt. In grote lijn komt het erop neer dat we in kleinere groepen bijeen zullen komen en voorheen grote ceremoniën in een andere vorm zullen organiseren. Er zal op de markt een routing komen zoals je dat wellicht ook al hebt gezien in je eigen stad, met bv. pijlen op de grond. Het verwen/healingveld zal op afspraak werken met intake formulieren. Workshops zullen veelal plaatsvinden in open tenten. Er is een wake-up en avondprogramma. Voor de maaltijden zijn we een passend plan aan het maken.

Er zullen op de velden 7 Tribes gevormd worden met wie je iedere dag samenkomt. Een Tribe bestaat uit ongeveer 40 mensen. Dat betekent dat er op ieder veld wordt gekampeerd én er ruimte is om bij elkaar te komen (een soort dorpsplein). Gedurende het festival zullen de tribes met elkaar mengen in de verschillende workshops en tijdens de dag is er veel ruimte om spontaan samen te komen, voor healing/verwenactiviteiten als altijd op afspraak, om  te winkelen op de markt en zal er een mysterieveld om in al het feestgedruis ook een plek van stilte te kunnen ervaren.

Op dit moment zijn we druk om het workshop programma nieuwe stijl vorm te geven. Gezien de korte tijd die we hebben tot het festival en de vakantie periode kiezen we ervoor om deze informatie dit jaar niet uitgebreid op de website te delen. Wel ontvang je bij aankomst een programmaboekje en kun je dan in het moment lezen en voelen wat er klopt voor jou.

Het is niet mogelijk om in Tipi’s of Glamping te overnachten aangezien we hierbij de 1,5 niet kunnen garanderen. Aangezien de ruimte hierdoor beperkt is willen we je vragen om met een zo klein mogelijke tent te komen, zodat er plek is voor iedereen.

 

Flower of Life in praktijk

4 juni 2020

Na een periode van leegte zijn we op dit moment achter de schermen op een andere manier in voorbereiding van Lorelei. Het kernteam en hoedsters komen regelmatig via Zoom bij elkaar en volgende week gaan we elkaar voor het eerst life ontmoeten op de hei.

Bij de aankondiging van het thema De Flower of Life schreven we het volgende:
We nodigen je uit om kennis te maken met de kracht van het symbool. Om te onderzoeken wat het voor jou betekent verbonden te zijn met je essentie, om jouw plek in te nemen in het grote geheel, waarin je zowel dienend kan zijn, als gesteund kan worden door de andere vrouwen die hun plek innemen. Zo worden we als het ware één organisme verbonden met alles wat hier op aarde aanwezig is. Waarin geven en nemen in balans is zodat iedereen en alles om ons heen tot bloei kan komen.

Volgende week zullen we met hoedsters en kernteam gebruik maken van de energie van de Flower of Life om onze plek in te nemen ter voorbereiding op Lorelei in de vorm van een opstelling.

Hoe we Lorelei 2020 vorm geven is nog onduidelijk. Zowel energetisch als praktisch (steeds veranderende regelgeving en ingangs data) is er veel in verandering, waarbij eind augustus nog heel ver weg lijkt.
De uitnodiging aan jou is om in overgave te zijn door nog niet in actie te gaan, maar liefdevol aanwezig te zijn met wat er is en te voelen welke nieuwetijds energie er doorkomt.

Voor iedereen die een kaartje heeft gekocht willen we vragen deze voor nu te behouden en de stand van zaken per 1 juli af te wachten. Mocht dat financieel niet lukken laat het ons dan weten.

Vol vertrouwen wensen we jullie een fijn begin van de zomer toe. Rond 1 juli laten we je weten wat de nieuwste stand van zaken is. In de tussentijd kun je je laten inspireren door het Lorelei Vrouwen Web, waar medewerkers hun activiteiten posten.

 

het Niet Weten toelaten

23 april 2020

We zijn met het kernteam bij elkaar gekomen om te delen over de besluiten uit de persconferentie van deze week. Hoewel het regeringsbesluit is dat (grote) evenementen tot 1 september niet mogelijk zijn, voelen wij na innerlijk afstemmen dat wachten nu de beste optie is.

De afgelopen periode heeft ons geleerd in het hier en nu te zijn omdat de veranderingen zo groot zijn. Wat vandaag waar lijkt, kan morgen weer anders zijn. Op dit moment ervaren we een leegte. We staan op de drempel van een nieuwe ruimte, maar het lijkt nog geen tijd deze te betreden.

We weten niet waar we volgende week staan, laat staan over 3 maanden. De uitdaging is en blijft wat ons betreft om in het Niet Weten te durven zijn, en elk moment te ervaren zoals het zich aandient.

Hierdoor kunnen en willen we nog geen uitspraak doen, wat de gevolgen hiervan zijn voor Lorelei. Als kernteam komen we regelmatig bij elkaar om de ontwikkelingen te volgen. We houden jullie hiervan op de hoogte. Een volgend ijkpunt wordt 1 juni. Voor nu adviseren we je om geen kaartjes te kopen. Voor wie al wel een kaartje heeft gekocht: We nodigen je uit om samen met ons te rusten in Wachten. In vertrouwen en overgave aan wat er wil gebeuren. Kun je dit om financiële redenen niet, neem dan contact op met Margje ()

Thema 2020

Flower of Life

 

Cateringpakket in een nieuw jasje

Dit jaar hebben Chantal en Foekje bereid gevonden om het cateringpakket te verzorgen. Ze zullen voor heerlijke kleurrijke maaltijden zorgen, die voor meer dan 90%  bestaan uit biologische ingrediënten. Ze hebben contact gezocht met een lokale zorgboerderij die speciaal voor ons biologische groente zal kweken. Waar we extra blij mee  zijn is dat hun aanbod zal aansluiten bij de spanningsboog gedurende het festival, ter ondersteuning van de transformatie processen  Lees meer

Nieuwe prijzen

Al jaren verblijven we met veel plezier op het prachtige terrrein van de Banken. Vol liefde werkt Staatsbosbeheer het hele jaar aan dit mooie stukje natuur. Tot onze schrik hebben ze ons echter geconfronteerd met een prijsverhoging van 40%!!!  (zowel huur van het terrein als overnachtingskosten per persoon per nacht). Om die reden zijn we genoodzaakt de entreekaartjes  met € 10,- te verhogen. Dit bedrag komt geheel ten goede aan Staatsbosbeheer.

Nagenieten van Lorelei 2019

Met veel plezier laten we de sfeer en kleurrijkheid van Lorelei zijn met de foto’s van de festivals van 2019. Dank je wel lieve Ageeth en Monique voor het prachtig vastleggen van onvergetelijke ervaringen! Bovendien hebben we tijdens de zomer een weer prachtig Lorelei lied mogen zingen met dank aan Erica.

Lente Lorelei 2019,  door Monique Braaksma AngelEye fotografie

Zomer Lorelei 1 2019 door Monique Braaksma AngelEye fotografie

Zomer Lorelei 2 2019 door Ageeth Hummeling

Loreleilied 2019 door Erica Nap

webdesign: Hanneke de Graaf