Nieuws

Oproep: Technisch vrijwilligster geluid en licht

Voor de Lente en Zomer editie van Lorelei zijn we op zoek naar 2 vrouwen die het leuk vinden en kennis hebben van elektra en geluids-apparatuur. Het is de bedoeling dat je boxen, geluid en licht kan aansluiten, beheren en bij optredens en workshop aanwezig kan zijn om artiesten en workshopgevers te ondersteunen. Daarnaast wordt elke avond dat er optredens zijn de verlichting ingesteld en aan het eind van de avond weer uitgezet en opgeruimd.

Houd er dus rekening mee dat je in de avonden tot 23:30 aan de slag kan zijn. Omdat je vooral in de avonden werkt heb je overdag tijd voor jezelf om deel te nemen aan het programma. Wel is het belangrijk dat je beschikbaar blijft mochten er ad hoc situaties zich voordoen.

Het is van belang dat je, na een goede instructie van onze kant, zelfstandig overweg kan met de apparatuur. Je komt in het elektra team dat zich aan het begin en eind van het festival bezig houdt met elektra aanleggen en verlichting ophangen in de diverse tenten.

Ben je beschikbaar 21 t/m 26 mei en/of 18 t/m 25 augustus en word je enthousiast voor deze rol? Stuur dan een mailtje met je bezieling en ervaring naar *protected email*

In ruil voor je expertise ontvang je een onvergetelijke ervaring, veel plezier en verbinding in een enthousiast team van vrouwen, en draag je bij aan een inspirerend festival voor 500 vrouwen.

Je bent van harte welkom!

NIEUW in 2019: Lorelei Glamping Experience

We introduceren dit jaar een nieuw slaapconcept op Lorelei: De Lorelei Glamping Experience 🙂

Voor slechts €15 slaap je met maximaal 6 andere vrouwen in een door ons aan de buitenkant gepimpte legertent, die ingericht is met veldbedden en klapstoelen. Waan jezelf op safari :). Elke vrouw heeft een eigen veldbed en kledingstoel. Je hoeft dus alleen een slaapzak en kussen mee te nemen. Een tip is om ook een deken mee te nemen om op te slapen, omdat de tochtstroom onder het veldbed koud aan kan voelen.

Voel je vrij om zelf ook pimp spullen mee te nemen om jouw tent samen met de andere vrouwen mooi aan te kleden. Denk aan kleurige doeken, sjaals, nepbloemen, glitter en glam, lampionnen op zonne energie etc (alleen kaarsen of andere vuurmakers zijn NIET toegestaan ivm brandgevaar). Enjoy!

Je kunt een plekje reserveren via de webwinkel.

Thema 2019 Lente: De Dageraad                                              Thema 2019 Zomer: De Zwarte Madonna

 

Lente Lorelei verwelkomt ook de jongste meisjes

Voor de Lente Lorelei hebben we besloten het festival ook open te stellen voor meisjes tot 12 jaar. Dit omdat het past bij de energie van de Lente en omdat we steeds vaker de vraag van moeders krijgen of hun dochter van bijv 8 ook mee mag, want ze wil zó graag! Met plezier creëren we hiervoor de mogelijkheid. De Zomer Lorelei blijft alleen toegankelijk voor (jonge) vrouwen vanaf 12 jaar. Baby’s (M/V) tot ongeveer 1,5 jaar mogen wel mee, omdat zij nog zo verweven zijn met hun moeder.

Voor de meisjes en jongste vrouwen is er opnieuw de Jonge Meiden lounge tent, en daarnaast zijn er allerlei activiteiten en workshops speciaal voor de allerjongsten en voor de wat oudere meiden. Wil je mee weten, neem dan contact op met Agnes.

Als je naar het festival wilt komen met je dochter, betekent het dat zij een schooldag mist. Om akkoord hiervoor te krijgen, hebben we een brief opgesteld die je aan de school kunt geven. Dit helpt wellicht om aan te geven dat Lorelei niet ‘zomaar een festivalletje’ is, maar een driedaagse die meisjes veel leert en laat ervaren over eigenwaarde, zelfvertrouwen, jezelf durven zijn en wat het is om vrouw te zijn. Je kunt deze brief hier downloaden.

 

Foto’s 2018

Met veel plezier laten we de sfeer en kleurrijkheid van Lorelei zijn met de foto’s van de festivals van 2018. Dank je wel lieve Ageeth, Monique en Evelien voor het prachtig vastleggen van onvergetelijke ervaringen!

Lente Lorelei,  door Ageeth Hummeling

Zomer Lorelei 1, door Monique Braaksma AngelEye fotografie

Zomer Lorelei 2, door Evelien Buynsters, www.evelienopweg.nl

 

webdesign: Hanneke de Graaf