Nieuws

Foto’s 2018

Met veel plezier laten we de sfeer en kleurrijkheid van Lorelei zijn met de foto’s van de festivals van 2018. Dank je wel lieve Ageeth, Monique en Evelien voor het prachtig vastleggen van onvergetelijke ervaringen!

Lente Lorelei,  door Ageeth Hummeling

Zomer Lorelei 1, door Monique Braaksma AngelEye fotografie

Zomer Lorelei 2, door Evelien Buynsters, www.evelienopweg.nl

NIEUW: Lente Lorelei verwelkomt ook jonge meisjes!

Voor de nieuwe Lente Lorelei hebben we besloten het festival ook open te stellen voor meisjes tot 12 jaar. Dit omdat het past bij de energie van de Lente en omdat we steeds vaker de vraag van moeders krijgen of hun dochter van bijv 8 ook mee mag, want ze wil zó graag! Met plezier creëren we hiervoor de mogelijkheid. De Zomer Lorelei blijft alleen toegankelijk voor (jonge) vrouwen vanaf 12 jaar. Baby’s (M/V) tot ongeveer 1,5 jaar mogen wel mee, omdat zij nog zo verweven zijn met hun moeder.

Voor de meisjes en jongste vrouwen komt er dit jaar ook een Jonge meiden tent, een mooie organische beweging naast het ontstaan van de Rode Tent en de Grootmoeder tent de afgelopen jaren. Hier vinden af en toe activiteiten plaats, voor meisjes alleen en soms ook moeder-dochter cirkels of rituelen. LET OP: Dit is geen continu oppas service, dus als moeder is het belangrijk dat je zelf zorgt voor opvang door een andere vrouw als jij workshops of behandelingen wilt volgen.

Tipi prijs verlaagd, overnacht nu zonder veel gesjouw voor €22

Vorig jaar hebben we een toeslag voor caravans en campers ingevoerd, omdat we een trend zagen in steeds groter en luxer kamperen, wat niet mogelijk is ivm de beperkte beschikbare vierkante meters. Naast deze maatregel kiezen we er nu voor om de overnachting in een tipi nog aantrekkelijker te maken door de prijs te verlagen van €30 naar €22 voor het hele festival.

Thema Lente Lorelei 2018: The Maiden

The Maiden wordt gesymboliseerd door de wassende maan en de voorjaarszon die langzaam aan kracht wint. Zij is het meisje dat opgroeit, jong, nieuwsgierig en speels. Zij is ook de jonge vrouw, die nog vele eerste keren te gaan heeft. Ze heeft zin in het leven, in het vertrouwen dat alle goeds haar toekomt. The Maiden is de kracht van de lente; fris, nieuw, vol onstuitbare levensdrang, op weg naar het volle zonlicht. Lees meer over the Maiden.

Thema Zomer Lorelei: Vrouwe van Overvloed

Vrouwe van Overvloed staat midden in haar leven. Ze is in contact met de rijkdom van haar hart en kan daardoor gul haar aandacht, warmte en liefde schenken aan iedereen die zich in haar omgeving bevindt. Zij houdt ervan om te creëren, of dat nou een groots project is waarmee ze haar zielsmissie uitdrukt of een met liefde gedekte tafel waarbij een bloem of kaarsje net het verschil maken. Zij is zichzelf genoeg, voelt zich heel en compleet.

De volle maan en de stralende zomerzon zijn haar symbolen. Lees meer over Vrouwe van Overvloed.

webdesign: Hanneke de Graaf