Programma

Programma

Noer Nitzsche – Zomer 2

Dansreis Hold Your Ground


Noer Nitzsche
is een Oriëntaalse danseres en regisseuse die met voorstellingen en workshops vrouwen naar hun lichaam leert luisteren. Haar doel is het creëren van een ruimte waarin vrouwen zich veilig voelen, een ruimte waarin zij in hun kracht mogen staan. Hiervoor gebruikt ze haar jarenlange dans- en theaterervaring.

Tijdens haar workshops werkt ze aan lichaamsbewustzijn, zelfvertrouwen en beweging. Door dans, gesprekken en het maken van rituelen leren vrouwen zich gezamenlijk en individueel uit te spreken over en vóór zichzelf.

Eerder maakte Noer de solovoorstelling Als ik Mooi ben (2015) waarin ze met individuele toeschouwers het gesprek aanging over het patriarchale geweld op het vrouwelijk lichaam, eerde ze haar lichaam als dat van een godin in het danswerk Give It To Me Baby (2016), en vierde ze van de opstand van vrouwen in het lichamelijk theaterstuk Klauter (2017). Sinds vorig jaar organiseert ze wekelijkse dansrituelen waarin gezweet, gedeeld en gedanst wordt.


DE WORKSHOP – Dansreis HOLD YOUR GROUND

De workshop Hold Your Ground gaat over het leren voelen van je eigen grenzen en deze durven uiten. We gaan samen op dansreis en activeren de kracht en het weten van het bekken. Wanneer laat je over je heen lopen? Hoe zeg je ‘nee’ en zorg je dat er naar je geluisterd wordt? En hoe voel je waar je grens ligt? Ik leer je vanuit het lichaam voet bij stuk te houden en je intuïtie te vieren.

 

CONTACT

+31 6 28 26 79 08

@embodiedfeminism

 

WIL JE MEER?

Wekelijks maandag- en woensdagavond dansrituelen in Gent.

 

webdesign: Hanneke de Graaf