Programma

Programma

Sifra Nooter – Zomer 2

Magie van Vrouwelijke seksualiteit (3 uur)

Sisterhood, maancirkels, een ver vergeten weten dat weer terugkomt in onze geheugens. Wij vrouwen kennen het, herinneren ons, de kracht, de bedding, het thuiskomen in de cirkel. Met elkaar als zusters verwelkomen we samen de kracht van onze bekkens, baarmoeders en onze vrouwelijke seksualiteit.

Naast het leren kennen van onze yoni’s of vagina’s, is er nog een veel diepere laag waarop wij ons kunnen verbinden met onze vrouwelijke seksualiteit. Een groot deel van ons vrouwelijke geslachtsorgaan bevind zich diep in onze lichamen, diep in onze buik. De baarmoeder, met haar eierstokken, met haar vermogen een heel nieuw leven te vormen, met haar maandelijkse bloedingen. De baarmoeder, met haar kracht en haar wijsheid, haar taal en haar weten. We nemen de tijd om haar te doen ontwaken, haar te verwelkomen, naar haar te luisteren, het contact met haar te intensiveren, bestendigen. En wel zo dat we haar nooit meer zullen verwaarlozen, vergeten of vervloeken. We huilen, we rouwen, we vieren en we rusten. Iedere zuster is een spiegel. In het delen en het verbinden zit de heling. Voel je welkom in de cirkel.

 

Magie van Vrouwelijke Seksualiteit (1,5 uur)

We kunnen onszelf identificeren met onze naam, onze ouders, ons werk, ons inkomen, onze auto, ons huis, ons haar, onze kleding, met van alles. We kunnen onszelf ook keer op keer leegmaken en onszelf beschikbaar stellen, als kanalen, we kunnen kanaal zijn er kan door ons heen gewerkt worden. We kunnen ons leeg maken en open stellen voor dat wat we te doen hebben. Tijdens deze workshop gaan we stap voor stap door ons systeem reizen en ademen en maken we onszelf steeds een beetje meer open, waardoor er meer ruimte kan ontstaan en meer liefde kan stromen. Zodat onze diepste essentie zichtbaar mag worden, door de materie heen.

 

Sifra Nooter

Na jaren gewerkt te hebben met spirits, gidsen, krachtdieren, na jaren van bidden en trancereizen, yogalessen geven en kinderen groot brengen, valt nu alles op zijn plek. Blijkt het toch echt allemaal door het lichaam te moeten. Blijkt er niets anders op te zitten dan mijn vrouwelijke seksualiteit, in alles wat ik doe, mee te nemen. Mijn borsten, baarmoeder, eierstokken en vagina – met alles erop en eraan – een plaats te geven in mijn leven en werk. Zoals in vele sjamanistische culturen is voorspeld dat er een tijd zou aanbreken (2012) waarin meer yin-kracht beschikbaar komt. En zoals oude sjamanen benoemen – en met hen de 13 grootmoeders – kan de wereld pas werkelijk transformeren als vrouwen hun baarmoeders gaan inbrengen. Mijn missie, mijn taak, is in eerste instantie geweest dat te onderzoeken. Want hoe dan? Wat bedoelen ze? Hoe doe ik dat, werkelijk? In de supermarkt? Op straat? Familiefeestjes? Werk? Hoe? En wat betekent dat?

Ik schreef ‘Het vergeten weten’ te bestellen bij Bol.com en recent vertaald in het Engels als ‘Return of the embodied feminine’ te bestellen bij Bol.com en bij Amazon.

In september beginnen de jaartrainingen weer voor vrouwen en samen met mijn geliefde Ronald Jonker de gemengde training, Magie van seksualiteit.

Kijk op onze website voor meer informatie: www.magievanseksualiteit.nl

webdesign: Hanneke de Graaf