Speciale plekken

In de hectiek van het festival zijn er speciale plekken ingericht om te landen, te verstillen, alleen te zijn, of op een andere laag te verbinden. Naast het Veld van Licht kun je dit jaar terecht in de Jonge Vrouwentent, de Grootmoedertent, de Rode Tent, Voorouderveld en is er een Zweethut.

Lorelei Bron

Lorelei is haar eigen identiteit: Zij wijst ons de weg, het is haar energie die we volgen. De Lorelei Bron is de plek van waaruit haar energie het festivalterrein binnen stroomt. De bron is als een pulserend hart, ze beweegt de Lorelei energie in en om ons heen. Als eb en vloed stroomt deze energie vanuit de bron tot aan de verste uithoeken van het festivalterrein en weer terug. Terug naar de bron die als een veilige, verbonden bedding die de energie ontvangt, transformeert en weer terug het veld in laat vloeien.

 

Veld van Licht

Dit is een ritueel veld van vieringen en ceremonie. Daar waar je welkom wordt geheten tijdens de openingsceremonie en mag landen in jezelf, om vervolgens Lichtvoetig op avontuur te gaan. De heilige tempel ben je zelf. Maar weet je hier altijd welkom, als je tijdens de veelheid van het festival de stilte wil vinden om te herbronnen, te rusten of louter te zijn. Het veld van licht is ook de plek waar gedurende het festival het Lorelei vuur zal branden. Dit is een heilig vuur dat ons allen draagt en steunt als dragende kracht van transformatie en verlichting.  Naast de ceremoniën die op deze plek mogen ontvouwen, is dit het veld waar we met elkaar afsluiten om vervolgens geladen met nieuwe energie de wijde wereld in zullen gaan.

Jonge Vrouwen tent

Wees welkom met alles wat er is om te verbinden met leeftijdsgenoten (12-25 jaar). De jonge vrouwen tent is onze ontmoetingsplek, waar wij samen komen, spelen, lachen, dansen, creëren en met elkaar delen in ervaringen en die freakin’ vrouwenkracht! Hier vind je meer informatie over de activiteiten en de tijden tijdens het festival

Grootmoeder tent

Dit jaar ontvangen 13 grootmoeders je in hun sfeervolle Tent vol rust, wijsheid en humor. Ieder van hen geeft er een workshop waarbij zij hun kundigheid doorgeven, inzichten delen en waar we ervaringen uitwisselen met elkaar. Rondom dit workshop programma is er tijd voor de vertrouwde

Thee met de Grootmoeders  (na afloop van de workshop rondes: voor de lunch en het diner)

Er is tijd om zomaar even binnen te lopen. Er hoeft niks…wees welkom in onze bedding! Er zijn altijd Grootmoeders aanwezig met thee met koekjes en hazelnoten om samen met jou in het moment te zijn, wat je stemming ook is…. Buiten de Theetijd in de Tent, zwermen de Grootmoeders  over de velden: voel je vrij om een van hen aan te spreken, verbinding met hen te zoeken, om vervolgens weer Lichtvoetig verder te gaan op je pad….

 

Rode Tent

De Rode Tent is een Plek om even niets te hoeven, het is een MoonLodge, een MaanHut; de Rode Doeken geven je een gevoel van omhulling, ze dempen de geluiden en het licht van buiten. Tijd in de Rode Tent is tijd in de BaarMoeder. De Rode Tent op Lorelei is een sacred en safe space, waar altijd een vrouw voor je is met aandacht, warme armen, een open hart en een luisterend oor. Ze kan diep en oordeelloos luisteren, zodat je, waar nodig, de (workshop)ervaringen kunt laten indalen, tot expressie kunt brengen en ze geïntegreerd mee kunt nemen. Dit jaar is het tijdens de driedaagse festivals tevens de tent van de Rode Tribe. Hier vind je meer informatie over de activiteiten en de tijden tijdens het festival

Zweethut

Een zweethut is een bijzondere plek waar je je in ceremonie diep verbindt met de aarde en je je persoonlijke proces diep in kunt gaan onder begeleiding van een ervaren team van vuurhoedsters. Lees hier meer.

Voorouderveld

Dit kunstwerk symboliseert het voorouderveld. In ieder vlak is er ruimte voor een voorouder. De middelste plek is van jou. Daaromheen je een cirkel met je ouders, gevolgd door je grootouders etc. Loop er gerust door heen. Ga ervaren hoe het is in de verschillende cirkels en plekken. Leun tegen de boom, en weet dat jij voort bent gekomen uit al deze cirkels van voorouders.

Vera Spiero – Atelier Veer

Wil jij er ook bij zijn deze zomer?

Lorelei is een plek om op te laden, je vrouw zijn te voeden, om te verbinden met gelijkgestemden. Koop nu je ticket, je bent welkom!