Thema 2020 Flower of Life

Al jaren ben ik gefascineerd door oeroude principes die voorbij religie gaan en terug te vinden zijn in alle geloofsovertuigingen. Liefde, wat volgens mij de basis is voor iedere religie gaat over inclusief nemen en niet over uitsluiten. Om de magie van het leven te bevatten, ben ik dan ook iedere keer zoekend naar symbolen en rituelen die een specifiek geloof overstijgen. De Flower of Life is zo’n begrip. De Flower of Life symboliseert de groei van al het leven; het bevat alle wijsheid van het universum. Men zegt dat de Flower of Life de blauwdruk bevat van de hele schepping.

 

Het symbool is terug te vinden in vrijwel alle oude culturen, verspreid op aarde. Het is gevonden in bijvoorbeeld Hindoe-tempels in India en in Egypte is de Flower of Life te zien in de tempel van Abydos. Ook in het Oude Griekenland, China, Japan en Israe̎l is het symbool te vinden in oude tempels en synagogen. Daarnaast is het terug te vinden in onszelf. Er is een  ongelooflijke gelijkenis met het ontstaan van de levende mens; de eerste celdelingen zijn identiek aan het hart van de Flower of Life.

 

De Flower of Life is organisch, beweegt mee, groeit mee met de tijd. Het is de ultieme co-creatie tussen het goddelijke en de mens. Het draagt het zaad in zich en met de juiste voedingsbodem kan het weer opnieuw uitgroeien.

 

Met het thema De Flower of Life dit Lorelei nodigen we je uit om kennis te maken met de kracht van het symbool. Om te onderzoeken wat het voor jou betekent verbonden te zijn met je essentie, Om jouw plek in te nemen in het grote geheel, waarin je zowel dienend kan zijn, als gesteund kan worden door de andere vrouwen die hun plek innemen. Zo worden we als het ware één organisme verbonden met alles wat hier op aarde aanwezig is. Waarin geven en nemen in balans is zodat iedereen en alles om ons heen tot bloei kan komen.

Margje

 

webdesign: Hanneke de Graaf