Tribes

Tijdens de driedaagse festivals zijn er tribes. Een tribe bestaat uit 25 – 50 vrouwen, voorafgaand aan de openingsceremonie bepaalt het lot bij welke tribe je bent ingedeeld. Je ontmoet je tribe tijdens de openingsceremonie, bij de dagopening van de middelste dag en bij de sluitingsceremonie. Dit jaar hebben de bomen zich aangediend om ons (en Lorelei) te helpen, te steunen, het veld te ankeren en ons bij te staan in de nieuwe bewegingen die we dit jaar samen doormaken. Om deze reden zijn ook de Tribe’s verbonden met de energie van een bomen. Bomen leren ons om krachtig te staan tussen hemel en aarde, zorgvuldig verbonden met de wereld om ons heen. Elke tribe heeft een eigen unieke energie, samen vormen ze het bos en zorgen ze voor een veilige bedding op het festival.

Grove Den

De Grove Den heeft niet veel nodig om te groeien en is snel tevreden met zanderige grond. Ze is eigenzinnig en accepteert haar leefomgeving als hij is: rijk of arm, de Grove Den weet dat ware rijkdom in haarzelf verscholen ligt. Ze zal je helpen jezelf hiermee te verbinden. Als je vastzit kan de grove den je helder zicht geven en je helpen om je eigen krijger kracht aan te boren. Tijdens jouw groeiproces brengt ze daarin licht. In vroegere tijden werd de grove den vaak als fakkel gebruikt. De grove den leert je om in harmonie met je eigen omgeving te zijn en je vrijheid en eigenheid waarachtig te leven.

Tribevrouw Christa Schot

 

Taxus

Taxus is een boom die je kan helpen bij transformatie en het loslaten van je diepste angsten. Taxus helpt je om geboorte te geven aan nieuwe dingen. De taxus heeft giftige bessen, hierdoor staat zij ook symbool voor de cyclus van dood en wedergeboorte. Daarmee gaat ze ook over de grote overgangen in het leven. De dood van een oude fase geeft geboorte aan een nieuw begin. Taxus is daarin niet bang voor het onbekende. Met open armen durft ze, in vertrouwen, voor te gaan. De Taxus weet dat ze in liefde verbonden is met de wereld om haar heen.

Tribevrouw Janneke Janssen

Plataan

De plataan vind je veelal in steden en parken. Kinderen spelen onder deze boom in de speeltuinen. Jonge verliefde stelletjes kerven regelmatig hun naam in de bast. Volwassenen genieten van haar stille aanwezigheid en zoeken de plataan op. Leunend tegen haar bast, kom je terug in balans met jezelf en kun je heerlijk dromen over de toekomst. De plataan vindt het fijn om je te helpen je rustig en vrolijk te voelen. Dat is ook de reden waarom deze boom symbool staat voor connectie, vriendschap en sisterhood. Zoek je deze boom op, dan vertelt de plataan over spelen, vriendschap, sisterhood, dromen, en het licht zien in het donker. De plataan zal je altijd helpen om je dromen te verwezenlijken.

Tribevrouw Lucia Elämää

Berk

Berk is een krachtige boom, die moeiteloos omgaat met polariteit. De berk staat voor een nieuw begin, geboorte en groeikracht. Maar ze beheerst ook de kracht van reinigen en zuiveren. Het loslaten van oude patronen, het oude afschudden wat niet meer dienend is, moeilijkheden overwinnen. De berk is één van de eerste bomen die in het voorjaar in het blad staat. De berk gaat onverschrokken voorop, omdat ze weet: Ze laat de oerkracht moeiteloos door haar heen stromen. Ze durft teleurstelling en spijt te erkennen zonder haar potentie te laten inboeten. Vanuit die totale zelferkenning kan ze vanuit kracht geboorte geven. De berk leert je om dingen in een nieuw daglicht te zien. Laat los, ga op avontuur! De berk zal je bijstaan en beschermen.

Tribevrouw Caroline Schaay

Beuk

De beuk is één van de oudste boomsoorten. Ze stond hier al voordat de eerste mensen kwamen. De beuk verbindt zich met de hoeders van oude wijsheden en kennis. Ze is de koningin van het woud. Ze zorgt voor aarding en een sterke basis voor alle soorten onderzoek en studie. Ze vraagt je rust en tijd te nemen om kennis te vergaren en te leren van nieuwe ervaringen, maar ook om goed te luisteren naar de wijsheden van je hart. Door de wijsheid van je hoofd en van je hart samen te brengen kun je voorspoedig zijn in je handelen. Wanneer je op de drempel staat van een nieuwe fase, herinnert ze je om jouw wijsheid te leven en geeft ze je liefdevol een duwtje in de rug.
Tribevrouw Rachel Naron

Appel

De appel staat symbool voor het moederlijke aspect van de godin en de band met onze vrouwelijke energie. De appel is een zorgdragende boom, die ons voedt. Ze geeft je de ruimte om te helen, op adem te komen, te rusten en te genezen. De appel kan je vertellen over de liefde. Niet alleen de liefde voor een ander. Ook de liefde en zachtheid voor jezelf, zodat je zelf “vrucht kunt dragen”. Overvloed en voeding, dat brengt de vruchtbare appelboom. Vergeet niet je dankbaarheid en waardering uit te spreken en een offer te brengen als je de zoete vruchten van de appel ontvangt. Er schuilt diepgewortelde magie in de appelboom. Als je de vrucht doorsnijdt verschijnt het pentagram, dat je verbindt met de krachtcirkel en met de oeroude magie van het land.
Tribevrouw Sanne Derks

Eik

De eik geeft kracht en doorzettingsvermogen. De eik leert je om vol in je eigen kracht te staan en passievol te leven. Hij wordt ook wel de koning van het woud genoemd. Als koning van het woud geeft deze boom dan ook de kennis om de juiste handeling op het juiste moment toe te passen. De eik geeft praktisch inzicht, wijsheid, gezond verstand en het vermogen om zaken te volbrengen. De eik wortelt diep. Staat een eik solitair, dan groeit hij uit tot een grote sterke boom. In het bos groeit hij recht omhoog. Daardoor laat de kruin genoeg licht door voor de groei van onderhoud. Dat zegt veel over de boodschap die deze boom je brengt. De eik kan alleen, en hij kan in een groep. In een groep geeft de eik genoeg ruimte aan anderen, zonder zelf aan kracht in te boeten.

Tribevrouw Eve Oevering

 

 

Tamme Kastanje

De kastanjes van de Tamme Kastanje zijn te eten. Maar om bij deze heerlijke vruchten te komen, moet je eerst door een stekelige schil van bescherming heen. De kastanje leert je hoe je jezelf op een gezonde manier kunt beschermen. Maar ze kan je ook leren hoe je de veilige muurtjes die je om jezelf heen hebt gebouwd weer kunt openen en verzachten. Om zo bij jouw eigen vrucht en overvloed te kunnen komen. Maar ook om deze overvloed te delen met anderen. De kastanje leert je om je veilig te voelen. Ook leert de tamme kastanje je om je tijd te nemen. Je mag jezelf openen, op jouw manier en in jouw eigen tempo.

 

Tribevrouw Mura Tichelaar

Linde

De lindeboom is verbonden met de godin en de oermoeder. In oude tijden, toen we de bomen vereerden als onze goden, was de lindeboom het symbool voor de Grote Moeder. De kerk nam dit gebruik over door de Mariabeelden altijd van lindenhout te snijden. De linde leert ons over gratie en schoonheid, geluk en bescherming. De linde zal je huis beschermen, je geliefden beschermen en leert je hoe je er vanuit de energie van de “moeder” kunt zijn voor jezelf en ieder die je lief is. Ze is een bemiddelaar tussen mens en God/Godin. Haar pure liefde straalt zo sterk dat in haar buurt eerlijkheid en oprechtheid altijd zullen zegenvieren. Zoek de linde op en ontvang haar pure liefde.

Tribevrouw Babette Davinia

 

 

Els

De Els heeft zowel mannelijke als vrouwelijke krachten in zich, en laat ons zien hoe we deze twee aspecten in onszelf in evenwicht kunnen houden. Verbind je met je innerlijke zelf, dat is een boodschap van de Els. De Els kan je helpen om balans en evenwicht te vinden. Ze zal je helpen kracht te vinden en vastberaden jouw eigen waarheid aan het licht te brengen. Ze helpt je om te vertrouwen op jezelf. Durf te staan in de volledigheid van jouw mannelijke en vrouwelijke aspecten. Durf krachtig en zacht te zijn in hetzelfde moment. Yin en Yang, het een sluit het ander niet uit. Durf.

Tribevrouw Merel Nelissen

Wil jij er ook bij zijn deze zomer?

Lorelei is een plek om op te laden, je vrouw zijn te voeden, om te verbinden met gelijkgestemden. Koop nu je ticket, je bent welkom!