Tribes

Tijdens de driedaagse festivals zijn er tribes. Een tribe bestaat uit maximaal 60 vrouwen, bij de entree bepaalt het lot bij welke tribe je bent ingedeeld. Je ontmoet je tribe tijdens de openingsceremonie, bij de dagopening van de middelste dag en bij de sluitingsceremonie. De tribes hebben de namen van oceaandieren gekregen. Naast het vurige levendige STOUTMOEDIGE thema nodigen de verschillende tribes, onder begeleiding van een tribevrouw, je uit om diep te duiken. Om de stilte van de oceaan met haar oude wijsheid te onderzoeken. En juist in die stilte is communicatie heel belangrijk. Ieder oceaan dier doet dat op een unieke manier.

Anemoonvis

In mijn jaren werkend als duikinstructeur in Indonesië heb ik heel veel anemoonvisjes ontmoet. Ik speelde graag met ze. Heel moedig kwamen ze altijd naar me toe zwemmen. Dat deden ze vanuit die veilige basis van de anemoon waar ze altijd in weg konden duiken. Thuis eerst en vanuit daar de wereld in. Met lef, verbindingen aan gaan, samenwerken en nieuwe paden ontdekken. Dit is precies ook wat Nemo deed in de film Finding Nemo. Lorelei nodigt je dit jaar uit stoutmoedig te zijn. Iets doen wat je nog nooit gedaan hebt, wat nieuw is, waar je risico’s neemt, waar je in je grootsheid mag gaan staan. Spannend en avontuurlijk. Maar dat kan alleen vanuit een veilige basis, dichtbij jouw kern. Oranje, de kleur van 2e chakra. Ons bekken, onze baarmoeder, en de thuisbasis voor ons als vrouwen. Het is ook de plek van de seksuele energie, van onze levensenergie en waar onze intuïtie en gutfeeling huist. Daar aanwezig zijn vraagt ook moed. En is essentieel om van daaruit de wereld in te kunnen gaan. Welkom in de oranje tribe!

Tribevrouw Christa Schot

 

Dolfijn

De dolfijnen kennen geen scheiding, alles is met elkaar verbonden. Dolfijnen, ook wel engelen van de zee genoemd, zijn meester healers en beschermers van het licht op aarde. Ze herinneren ons aan onze heelheid, spiegelen onze vrije staat van zijn. De dolfijn raakt met haar hoge frequentie, haar zachte speelse kracht, je recht je hart. Een gevoel van thuiskomen, herinnerend wie jij ten diepste bent.

Tribevrouw Janneke Janssen

Octopus

De octopus is een van de meest mysterieuze en intelligente wezens die we kennen. De meeste octopus soorten leven op de bodem van de oceaan en als spiegel laat ze ons zien dat we niet bang hoeven te zijn voor de diepe dieptes van het bestaan en van ons eigen zijn. Door haar ongelooflijke creatieve intelligentie vindt ze oplossingen voor problemen die onoplosbaar lijken en overleeft ze het onwaarschijnlijke. Laat de octopus je meenemen de diepte in waar ze haar medicijn met je kan delen.

Tribevrouw midweek Margo Awanata (rechts op de foto)

Tribevrouw weekend Lucia Elämää (links op foto)

 

 

Orka

Wiki zegt over de Orka: Orka’s jagen in groepen, ze werken daarbij samen. Het ideale krachtdier dus voor de vrijwilligers. Samenwerking. Orka’s zijn gemakkelijk te herkennen: ze zijn van boven zwart, van onderen wit, en hebben een witte vlek net boven de ogen. Iedere orka heeft zijn eigen unieke patroon, dat net iets afwijkt van andere orka’s, waardoor voor een geoefend oog herkenning en identificatie mogelijk wordt.

Iedere vrijwilliger is uniek en heeft iets unieks te brengen. En met al die mooie uniekheid zijn we een mooie, krachtige groep vrouwen die zorg draagt voor alles wat nodig is om dit festival volledig tot bloei te laten komen. Wat een feest om van deze mooie groep tribevrouw te zijn.

 Tribevrouw Annemieke van der Mooren

Walvis

Ik ben Rachel Naron, tribevrouw van de Walvistribe. Met eerbied draag ik de Walvis bij me. Ze, nodigt me uit mijn eigen ritme te leven en laat me op adem komen. Ze leert me vertrouwen op mijn intuïtie, zonder mijn verstand te verliezen. Ze her-innert me aan de diepe lagen met diepe wijsheden.
De Walvis draagt draag de geschiedenis en de wijsheid van Moeder Aarde in zich mee. Walvissen zijn sociaal, hebben sterke band tussen moeder en kind en hebben een feilloos vermogen tot communicatie.  Zij denkt in cirkels, cyclisch. Ze helpt met het her-inneren van jouw oorsprong, jouw uniciteit, jouw klank en frequenties die emoties in evenwicht brengen. Ze versterkt intuïtie en helpt ons vergeten talenten te her-inneren.

Zeepaardje

Het Zeepaardje nodigt je uit voor plezier en de kracht van het dansen. In de magische zee weet een zeepaardje zich met minimale inspanning goed staande te houden. Op Lorelei nodigt de Tribe van het Zeepaardje je hier ook toe uit. In het turbulente veld is het soms aangenaam om gewoon even stil te staan, waar te nemen en te wachten. Tevens maken we contact met onze (stout)moedigheid & trouw en vieren we het samen ZIJN.

Tribevrouw Agnes Eising

Zeeschildpad

De Zeeschildpad draagt de Aarde op haar rug, zwemmend in de Oerzee van het Universum. “Doe geen moeite meer, de stroom gaat snel genoeg om mee te kunnen drijven” zegt ze met de wijsheid van de Grootmoeders. “Geef je over aan het moment en vertrouw maar op de flow van de oermoeder, diep in jou”.

Tribevrouw Eve Oevering

 

 

Zeester

Als kind al was ik gefascineerd door de zeester. Het stoere onbegrepen dier wat bijna onzichtbaar z’n weg gaat over de zeebodem. Welk een intelligentie, kracht en mysterie gaat er schuil in de zeester? Niet voor niets wordt ze gezien als een goddelijk symbool en is zij het symbool van de maagd Maria.

Haar kwaliteiten zijn vitaliteit, kracht, uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen, eigenwijsheid, transformatie en vernieuwing. Ze gaat wegen die anderen niet gaan. Met haar duizend kleine pootjes gaat ze vastberaden op haar doel af. Meest bijzondere is wel dat ze verloren ledematen terug kan laten groeien.

Het zijn de kwaliteiten die jij kunt gebruiken om stoutmoedig jouw pad in de wereld te gaan. Om rustig door te gaan en de hobbels te nemen het met zich meebrengt.

Tribevrouw Mura Tichelaar

Wil jij er ook bij zijn deze zomer?

Lorelei is een plek om op te laden, je vrouw zijn te voeden, om te verbinden met gelijkgestemden. Koop nu je ticket, je bent welkom!