Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je vol met vragen bent. In de nieuwsbrieven en mailings die je ontvangt na je inschrijving, hopen we op de meeste vragen antwoord te geven. Hier hebben we alvast antwoord gegeven op veel gestelde vragen

Hoe is het om met alleen vrouwen te zijn?

Het kan even wennen zijn met alleen vrouwen. We krijgen regelmatig te horen ‘Is het geen lesbisch festival?’ of ‘Het is vast niks voor mij, ik ben meer een mannen-vrouw’ of ‘Is dat nou wel nodig, met alleen maar vrouwen?’

Lorelei spiegelt, drie dagen lang. Al je oordelen over andere vrouwen zullen voorbijkomen, afhankelijk van het vrouwbeeld dat bewust of onbewust in jezelf leeft, positief en negatief. Van ‘Wat een mutsen!’ tot ‘Wow, wat een prachtige, stralende vrouwen!’, van ‘Spiri-zweefie-hippie’ tot ‘Ik zou ook wel zo vrij/vrouwelijk/kleurrijk/expressief willen zijn’.

Het ene moment voel je liefde, verbinding, de diepte van waarachtig zusterschap, het volgende moment jaloezie, afstandelijkheid of kritiek en denk je wellicht ‘wat dóe ik hier?’. En als dat er allemaal mag zijn, zonder dat je één van die emoties vastzet, is het een boeiende en transformerende reis.

Het kan heel helend zijn om misschien voor de eerste keer te voelen dat er écht vrouwen bestaan die jou graag in je kracht, stralendheid en schoonheid ontmoeten, die je daartoe uitnodigen en stimuleren. Omdat zij hun eigen kracht, stralendheid en schoonheid kennen en daarom kunnen genieten van die van de ander.

Hoe is het om alleen naar Lorelei te komen?

Ook al ken je niemand, je zult merken dat het heel gemakkelijk is om contact te maken op Lorelei, als je jezelf er voor open stelt en dus niet teveel luistert naar zelfkritiek (Ik ben niet leuk/vrouwelijk/spiritueel of wat dan ook genoeg) of oordelen (Wat een zwevers/hippies/rare vrouwen, hier hoor ik echt niet bij). Alles op Lorelei is een spiegel….

Verbinding ontstaat op een natuurlijke manier tijdens de openingsceremonie, een workshop, aanschuivend tijdens een maaltijd of op het kampeerveld. Een diep gesprek of even lekker kletsen en samen lachen ontstaat als vanzelf. We krijgen vaak terug ‘Ik vond het heel spannend om alleen te komen, maar wat een warm bad was dit, ik wil volgend jaar weer!’

Kan ik ook naar beide driedaagsen komen?

Ja, dat kan. Je kunt dan zowel een entreeticket voor dinsdag t/m donderdag als een ticket vrijdag t/m zondag kopen. De donderdagovernachting is dan inbegrepen.

Ook tijdens het startweekend ben je welkom twee dagen welkom. Dat is echter zonder overnachting. Je kunt dus als deelnemer niet kamperen in het 1e weekend.

Zijn er losse maaltijden te koop op het festivalterrein?

Ja, naast het all inclusive eetpakket is er nog een cateraar aanwezig waar je ter plekke maaltijden los kunt bestellen. Zie voor meer informatie de catering pagina. Je kunt natuurlijk ook  zelf je eten meenemen.

Zijn er overnachtingsmogelijkheden op het terrein?

Lorelei driedaagse: Ja, wanneer je naar één van onze driedaagses komt is er plek om je tent, camper of caravan (op een veld te zetten. Ook kun je een slaapplaats in een Pixi boeken.

We willen bij voorkeur dat iedereen op het terrein overnacht, zodat we allemaal in de gezamenlijk opgebouwde energie blijven. We maken hiervoor wel uitzondering voor vrouwen die fysiek of vanwege ziekte niet in staat zijn om te kamperen; zij kunnen op eigen initiatief een hotel of B&B in Zeewolde boeken.

Dagbezoek: Dan kun je niet op het terrein slapen. Wel kun je een B&B in de buurt zoeken of een plek reserveren op kampeerterrein De Dasselaar (15 min. lopen).

Kan ik met mijn caravan of camper overnachten?

Ja dat mag. Wel geldt hiervoor mogelijk een toeslag, zie toelichting. Niet op alle caravan/camper plekken is het mogelijk om elektra aan te sluiten, dus houd daar rekening mee. Omdat we iedereen een kampeerplek willen geven is er geen plek voor luifels en voortenten.

Kunnen mijn dochters van bijvoorbeeld 5 en 13 mee?

Lorelei is bedoeld voor (jonge) vrouwen, waarbij de menstruatie als mijlpaal geldt. Om het praktisch te houden hebben we daarom de leeftijdgrens op 12 en ouder gezet. Met een jongere dochter kun je wel naar Spring Flower gaan.

Kan mijn baby mee?

Ja, baby’s en dreumessen (M/V) tot ongeveer 18 maanden zijn welkom, omdat zij nog zo met hun moeder verweven zijn.

Kunnen huisdieren mee?

Nee, huisdieren mogen niet mee. In het verleden hebben we hier geen goede ervaringen mee gehad, ook toen de baasjes aangaven dat hun huisdier zeker geen overlast zou veroorzaken. Alleen officiële hulphonden worden hiervoor uitgezonderd.

Wil jij er ook bij zijn deze zomer?

Lorelei is een plek om op te laden, je vrouw zijn te voeden, om te verbinden met gelijkgestemden. Koop nu je ticket, je bent welkom!