Voor deelneemsters

Er zijn dit jaar alleen dagtickets te verkrijgen. Die kan je kopen in de ticketshop (om zeker te weten dat er een plekje voor je is) , of ’s ochtends tussen 8.00 en 9.15 aan de poort.

  • We vertrekken zaterdag 21 augustus al naar het festivalterrein en zijn dan niet meer online. Je kunt nog wel dagtickets bestellen, zelfs t/m vrijdag als je zaterdag wilt komen.
  • Stuur nog even extra een appje met je naam en welke dag je komt naar 06 1888 4910.
  • Zorg dat je de E-tickets die naar je mailadres verstuurd worden digitaal of uitgeprint bij de entree kunt laten zien. 
  • En lees ter voorbereiding deze laatste informatie: Dinsdag/vrijdag deelneemster of woensdag/zaterdag deelneemster

Het programma start om 9.30 en duurt uiterlijk tot 23.00 uur. De site is inmiddels gevuld met prachtige activiteiten voor de workshops, healing-verwenveld, avondprogramma en de markt.

Overnachten is dit jaar helaas niet mogelijk, wel kun je terecht op kampeerterrein de Dasselaar, dat is op 15 minuten lopen van het festival terrein.

Op deze pagina geven we algemene informatie over Lorelei. Informatie over o.a. prijzen, locatie, vind je onder het kopje praktische informatie.

De magische wereld van Lorelei

Laat je meevoeren naar een plek ‘buiten tijd en ruimte’, naar de magische wereld van Lorelei, waar vrouwen samen het vrouwzijn in alle facetten vieren, eren, delen, Zijn, uitdragen.

Lorelei is een plek waar je niet hoeft te vergelijken, waar je ‘gewoon’ de vrouw mag zijn die je bent, in grootsheid en kleinheid, stralend of teneergeslagen, uitbundig of ingetogen. Waar je je kunt laten inspireren door andere vrouwen, in werkelijke verbinding en zusterschap.

Warme bedding van overvloed en genieten

Alle medewerksters zijn al vanaf maandag aanwezig en hebben samen een warme bedding gecreëerd waarin jij je helemaal gezien, geliefd en welkom mag voelen. Waar je helemaal niets hoeft en (vrijwel :-)) alles mag waar je zin in hebt!

Over het inschrijven voor de workshops

Inschrijven van de workshops kan op veld 1 in de Gele tent na je entree voor de ochtend workshops of tijdens de lunch voor de middag workshops. Vrijwel iedereen heeft een mening over het inschrijven. Kan het niet efficiënter? Ben ik er eindelijk, is er geen workshopgeefster. Wat ís dit voor een organisatie! En toch blijven we het zo doen. Omdat het een prachtige spiegel is voor je gedrag en emoties. Wat gebeurt er met je als je favoriete workshop vol is? Kun je een ander de ruimte geven of komt er (heel natuurlijk overigens) egoïsme naar boven? Meld je je af als je toch niet naar een workshop gaat zodat een ander in jouw plaats kan gaan? Het aanmeldproces is een workshop op zich…..

Opening- en Sluitingsceremonie

De dag begint met een gezamenlijke opening, om je te helpen te landen op Lorelei en om kennis te maken met het themafestival Aquarius en het dagthema. Aan het eind van de dag sluiten we gezamenlijk af om je ervaringen te integreren en schoon weer naar huis te kunnen. Dat doen we in 5 verschillende tribes. Bij de entree krijg je een koordje in een kleur, die je tribe bepaalt. De namen van de tenten op veld 2 hebben een kleuren naam, die corresponderen met de tribekleuren.

Mag ik mijn kind(eren) meenemen?

  • Het idee is dat je jezelf door naar Lorelei te komen ‘ME-time’ kado doet. Ook (of misschien wel JUIST) als je moeder bent. Om deze reden mogen alleen baby’s (M/V) tot ongeveer 1,5 jaar (omdat zij nog zo verweven zijn met hun moeder) of meiden als zij hun eerste menstruatie hebben gehad (om het praktisch te maken hanteren we de grens vanaf 12 jaar) meekomen.
  • Op Persephone Rising (voormalig Lente Lorelei) zijn meisjes en vrouwen van alle leeftijden welkom, dus daar kun je met jongere meisjes terecht. Voor meer informatie zie www.persephonerising.nl.

Wat meenemen?

  • Een stoeltje of meditatiekussen. We moeten ivm de coronaregels een vaste zitplaats garanderen.
  • Doe je prachtigste kleding aan waarin jij je fijn en vrouwelijk voelt, maar wat ook geschikt is voor het weer van de dag. Je leukste slippertjes én je bergschoenen/laarzen/warme sokken (hou met ALLE weertypes rekening :-)). Zonnebrand of een paraplu.
  • Neem dan je eigen bord, kom, beker, glas, bestek en theedoek mee. Afwasmiddel en borstels zijn beschikbaar.
  • Voldoende contant geld al kan er op vele plaatsen gepind worden. Er is geen pinautomaat op het terrein.

Tip van één van de deelneemsters, die we van harte aanbevelen: mocht je de luxe hebben/je de luxe willen gunnen, neem dan de dag na het festival (ook nog) vrij. Het is heerlijk om die dag na te genieten, niets te hoeven, precies te kunnen doen waar je zin in hebt in het tempo wat op dat moment bij je past. Lorelei kan behoorlijk veel in je losmaken.

webdesign: Hanneke de Graaf