Voor deelneemsters

Bestel je last minute, lees dan alle belangrijke informatie via deze link naar de laatste mailing die eerder verstuurd is. Lees deze mail met de 3 bijlagen goed door, want dat voorkomt veel vragen en onzekerheid. Je kunt tickets online bestellen tot maandag (Lorelei 1) of donderdag (Lorelei 2) 23u00. In de ochtend checken we de laatste stand van zaken. Mocht online bestellen niet lukken, stuur dan een app naar Hilde (06 1888 4910) dan kun je contant betalen bij aankomst. 

 

Op deze pagina geven we algemene informatie over Lorelei. Informatie over o.a. prijzen, locatieovernachten, catering vind je onder het kopje praktische informatie.

De magische wereld van Lorelei

Laat je meevoeren naar een plek ‘buiten tijd en ruimte’, naar de magische wereld van Lorelei, waar vrouwen samen het vrouwzijn in alle facetten vieren, eren, delen, Zijn, uitdragen.

Lorelei is een plek waar je niet hoeft te vergelijken, waar je ‘gewoon’ de vrouw mag zijn die je bent, in grootsheid en kleinheid, stralend of teneergeslagen, uitbundig of ingetogen. Waar je je kunt laten inspireren door andere vrouwen, in werkelijke verbinding en zusterschap.

Warme bedding van overvloed en genieten

Voor deelneemsters start Lorelei 1 op dinsdag en Lorelei 2 op vrijdag. Alle medewerksters zijn al een dag eerder aanwezig en hebben samen een warme bedding gecreëerd waarin jij je helemaal gezien, geliefd en welkom mag voelen. Waar je helemaal niets hoeft en (vrijwel :-)) alles mag waar je zin in hebt!

Over het inschrijven voor de workshops

Vrijwel iedereen heeft een mening over het inschrijven. Waarom moet ik naar verschillende velden toe? Kan het niet efficiënter? Ben ik er eindelijk, is er geen workshopgeefster. Wat ís dit voor een organisatie! En toch blijven we het zo doen. Omdat het een prachtige spiegel is voor je gedrag en emoties. Wat gebeurt er met je als je favoriete workshop vol is? Kun je een ander de ruimte geven of komt er (heel natuurlijk overigens) egoïsme naar boven? Meld je je af als je toch niet naar een workshop gaat zodat een ander in jouw plaats kan gaan? Het aanmeldproces is een workshop op zich…..

En nog een advies: schrijf je niet in voor alle workshoprondes, hoe verleidelijk die neiging ook mag zijn, zeker als je voor het eerst komt. In elke workshop kan er vanalles in jou aangeraakt worden wat tijd nodig heeft om te settelen. Dus ga ook gewoon in de zon liggen, neem tijd om na te praten, jezelf met een heerlijk gebakje te verwennen, even niets te hoeven, in het festival vuur te staren of de stilte in de Tempel te ervaren. Anders kom je misschien gestresster thuis dan je bent gekomen….maar ach, doe het vooral ook helemaal zoals je het zelf wilt en ervaar… :-).

Sluitingsceremonie

We sluiten op donderdag resp. zondag af met een sluitingsceremonie. Je bent vrij om eerder weg te gaan, maar onderschat de kracht van zo’n gezamenlijke sluiting niet, dat maakt het festival echt ‘rond’, ook al heb je misschien op bewust niveau niets met ‘ceremonieel gedoe’. Let op: we laten pas weer auto’s toe NADAT de sluitingsceremonie afgelopen is, om onrust te voorkomen. Hier wijken we NIET vanaf, tenzij in noodgevallen. Hou hier dus rekening mee als je eerder weg wilt.

Mag ik mijn kind(eren) meenemen?

  • Het idee is dat je jezelf door naar Lorelei te komen drie volledige dagen ‘ME-time’ kado doet. Ook (of misschien wel JUIST) als je moeder bent. Om deze reden mogen alleen baby’s (M/V) tot ongeveer 1,5 jaar (omdat zij nog zo verweven zijn met hun moeder) of meiden als zij hun eerste menstruatie hebben gehad (om het praktisch te maken hanteren we de grens vanaf 12 jaar) meekomen.
  • Op Persephone Rising (voormalig Lente Lorelei) zijn meisjes en vrouwen van alle leeftijden welkom, dus daar kun je met jongere meisjes terecht. Voor meer informatie zie www.persephonerising.nl.

Deelname is voor drie dagen

Het is niet mogelijk om één dag te komen. Dit heeft te maken met energie die we samen opbouwen tijdens het festival. Voor deze veilige, omhullende en rustige sfeer voelt het niet goed als er steeds vrouwen in- en uitlopen.

Wat meenemen?

  • Neem je prachtigste kleiding mee waarin jij je fijn en vrouwelijk voelt, en ook je regenkleding/warme comfortabele jas. Je leukste slippertjes én je bergschoenen/laarzen/warme sokken (hou met ALLE weertypes rekening :-)).
  • Als je in een Glamping tent slaapt: Wél je beddengoed en extra deken/schapenvacht meenemen voor op het veldbed, want de tocht eronder kan koud aanvoelen.
  • Als je een cateringpakket bestelt, neem dan je eigen bord, kom, beker, glas, bestek en theedoek mee. Afwasmiddel en borstels zijn beschikbaar.
  • Voor de workshops kan het comfortabel zijn om een meditatiekussentje, eenvoudig stoeltje en/of matje mee te nemen.

Tip van één van de deelneemsters, die we van harte aanbevelen: mocht je de luxe hebben/je de luxe willen gunnen, neem dan de dag na het festival (ook nog) vrij. Het is heerlijk om die dag na te genieten, niets te hoeven, precies te kunnen doen waar je zin in hebt in het tempo wat op dat moment bij je past. Lorelei kan behoorlijk veel in je losmaken.

webdesign: Hanneke de Graaf