Voor deelneemsters

De magische wereld van Lorelei

Laat je meevoeren naar een plek ‘buiten tijd en ruimte’, naar de magische wereld van Lorelei, waar vrouwen samen het vrouwzijn in alle facetten vieren, eren, delen, Zijn, uitdragen.

Lorelei is een plek waar je niet hoeft te vergelijken, waar je ‘gewoon’ de vrouw mag zijn die je bent, in grootsheid en kleinheid, stralend of teneergeslagen, uitbundig of ingetogen. Waar je je kunt laten inspireren door andere vrouwen, in werkelijke verbinding en zusterschap.

Warme bedding van overvloed en genieten

Alle medewerksters zijn al vanaf maandag aanwezig en hebben samen een warme bedding gecreëerd waarin jij je helemaal gezien, geliefd en welkom mag voelen. Waar je helemaal niets hoeft en (vrijwel :-)) alles mag waar je zin in hebt!

Opening- en Sluitingsceremonie

Het festival openen en sluiten we met elkaar. We ontsteken het festival vuur en zetten de energie neer tijdens de opening. De overige dagen heb je per tribe een gezamenlijke opening voor dat je naar je eerste workshop gaat. Er zijn 8 verschillende tribes. Bij de entree krijg je een koordje in een kleur, die je tribe bepaalt. De namen van de tenten op hebben een kleuren naam, die corresponderen met de tribekleuren.

We sluiten op donderdag resp zondag af met een sluitingsceremonie. Je bent vrij om eerder weg te gaan, maar onderschat de kracht van zo’n gezamenlijke sluiting niet, dat maakt het festival echt “rond”, ook al heb je misschien op bewust niveau niets met “ceremonieel gedoe” Let op: we laten pas weer auto’s toe NADAT de sluitingsceremonie is afgelopen, om onrust te voorkomen. Hier wijken we NIET vanaf, tenzij in noodgevallen. Hou hier dus rekening mee als je eerder weg wilt.

Kan ik mijn kind(eren) meenemen?

  • Het idee is dat je jezelf door naar Lorelei te komen ‘ME-time’ kado doet. Ook (of misschien wel JUIST) als je moeder bent. Om deze reden mogen alleen baby’s (M/V) tot ongeveer 1,5 jaar (omdat zij nog zo verweven zijn met hun moeder) of meiden als zij hun eerste menstruatie hebben gehad (om het praktisch te maken hanteren we de grens vanaf 12 jaar) meekomen.
  • Op Spring Flower (voormalig Lente Lorelei) zijn meisjes en vrouwen van alle leeftijden welkom, dus daar kun je met jongere meisjes terecht. Voor meer informatie zie Spring-Flower.nl.

Wat meenemen?

  • Doe je prachtigste kleding aan waarin jij je fijn en vrouwelijk voelt, maar wat ook geschikt is voor het weer van de dag. Je leukste slippertjes én je bergschoenen/laarzen/warme sokken (hou met ALLE weertypes rekening :-)). Zonnebrand of een paraplu.
  • Voor de workshops is het fijn om een stoeltje, matje of meditatiekussen mee te nemen.
  • Heb je een catering pakket besteld neem dan je eigen bord, kom, beker, glas, bestek en theedoek mee. Het is praktisch een dienblad mee te nemen voor bij het lopend buffet. Voor de afwas zijn afwasmiddel en borstels beschikbaar.
  • Voldoende contant geld al kan er op vele plaatsen gepind worden. Er is geen pinautomaat op het terrein.

Tip van één van de deelneemsters, die we van harte aanbevelen: mocht je de luxe hebben/je de luxe willen gunnen, neem dan de dag na het festival (ook nog) vrij. Het is heerlijk om die dag na te genieten, niets te hoeven, precies te kunnen doen waar je zin in hebt in het tempo wat op dat moment bij je past. Lorelei kan behoorlijk veel in je losmaken.

webdesign: Hanneke de Graaf