Voor medewerksters

Het programma voor 2022 is rond. Je kunt je voor deze editie niet meer aanmelden als medewerker, wel ben je als deelnemer van harte welkom. Je kunt je begin maart 2023 aanmelden als medewerkster voor de volgende editie. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via de rechterkolom van deze pagina.

Wil je als vrijwilligster bijdragen aan Lorelei? Ga dan naar ‘Vrijwilligster zijn?’

Co-creatie

Lorelei is een co-creatief festival. Samen creëren we de sfeer en energie en wat wij uitdragen zal de bedding vormen voor de ervaringen van deelneemsters. Om deze reden is het niet mogelijk om een gedeelte van het festival mee te werken. Als medewerkster vragen we je om op maandagmiddag resp. donderdag einde middag aan te komen. Maandag- en donderdagavond is er een speciaal programma om de verbinding te creëren met elkaar, met Lorelei en met het thema. Laten we er samen een sprankelend, mooi, verbonden, diep, intens, liefdevol, magisch festival van maken!

PR

Als medewerkster krijg je een vermelding op de Lorelei website met de tekst over hetgeen je aanbiedt op het festival. Inclusief jouw gegevens zoals je door deelnemers gevonden wilt worden bijvoorbeeld met een link naar je eigen website. Mocht je op jouw website met een link naar de Lorelei website verwijzen versterkt dat elkaar! . Daarmee trek je deelneemsters meteen naar jouw pagina!

Ieder jaar geven we een kleurrijk en informatief programma boekje uit, wat alle vrouwen bij aankomst krijgen. Hierin kun je in een paar regels jouw workshop, dienst of product onder de aandacht brengen.

Verantwoordelijkheid

Lorelei zorgt voor een tent waarin jij je workshop kunt geven of een kraam als je op de markt staat en deze bij ons huurt. Verwenvrouwen en healers zorgen voor een eigen tent waarin zij hun diensten aanbieden. Elektriciteit en muziekinstallatie is in een beperkt aantal  tenten aanwezig, dus geef het in je mail aan als je muziek wilt draaien.

Zelfredzaamheid, verantwoordelijkheid en initiatief vinden we vanzelfsprekende kwaliteiten. Zorg dat je alles bij je hebt wat je nodig vindt en wees voorbereid op elke weersomstandigheden (we hebben alle weertypes wel gehad de afgelopen jaren….), door bijvoorbeeld extra zeil voor je kraam mee te nemen in geval van regen of storm.

Je bent ook deelneemster

Je bent natuurlijk ook deelneemster op het festival. Een mooie gelegenheid voor  je eigen persoonlijke verdieping of om een kijkje in de keuken van inspirerende collega´s te nemen. En gewoon te Zijn, te genieten, te delen, te ervaren, te dansen, muziek te luisteren. Het idee is dat je jezelf door naar Lorelei te komen drie of 6 volledige dagen ‘ME-time’ kado doet, ook als je gevend aanwezig bent als medewerkster.

Overnachten

Je kunt slapen op het medewerkers slaapveld. Als marktkraamhouder of verwenvrouw mag je ook in je consult tent of bij je marktkraam slapen als hiervoor genoeg ruimte is. LET OP: Voor overnachten hebben we ivm ruimtegebrek een camper/caravan toeslag ingevoerd.

Hoe kun je als medewerkster bijdragen?

Workshopvrouw

In eerste instantie wordt iedere vrouw per festival 1x ingepland. Wanneer je 2 festivals komt is dit samen dus 2 workshops. Mocht je in één festival een 2e workshop willen geven wordt je wens genoteerd en zal in de loop naar mei/juni duidelijk worden of hier plek voor is. Ons doel is een breed aanbod neer te zetten en veel vrouwen het podium te bieden. Vandaar! Uiteraard gaat alles in overleg, naar voorkeur en beschikbaarheid. We werken met blokken van 2 uur. Nieuw is dit jaar een beperkt aantal plekken van 3 uur in de middag.

Wij zorgen voor een workshoptent, die je deelt met twee of drie andere vrouwen. Doorgaans ligt op de grond zeil met daarop matten of vilt. Je zorgt zelf verder voor alles wat je voor je workshop je nodig hebt of je vraagt de deelneemsters dat mee te nemen (bv. dekentje of meditatiekussen). Elektriciteit en installaties zijn alleen beschikbaar in de vier grote tenten (danstent, loungetent en 2x grote workshoptent op workshopveld), dit in verband met geluidsoverlast. Mocht je dit wensen geef het dan aan in je eerste mail. Lees meer hierover in de aanmeldprocedure.

Workshops zijn gratis toegankelijk. Er kan voor creatieve workshops eventueel een kleine vergoeding voor materiaalkosten worden gevraagd. Het geven van een workshop is een podium om jouw inspiratie te delen met anderen en te laten zien wat je in huis hebt.

Verwenvrouw/Healer

We zijn op zoek naar vrouwen die hun talenten willen laten zien op het vlak van energetische verwennerij (bv consults, tarotleggingen, hand-, stoel- of voetmassages, healings) of cosmetische verwennerij (bv visagie, kapper, haarvlechten, hennatatoeages zetten, manicure, pedicure).

Het verwenveld is dé plek waar de bezoeksters even helemaal kunnen bijkomen. Voor het genieten van jouw talenten mag je een (kleine) bijdrage vragen. Je bepaalt zelf je prijzen en duur van je consulten. De meeste consulten worden voor ‘festivaltarieven’ aangeboden, dus prijs jezelf niet uit de markt.

Het staat je daarbij vrij om jouw plek (in de buitenlucht) zo mooi mogelijk aan te kleden, bijvoorbeeld met een fraaie (party)tent, busje, caravan, parasols, kussens, kleden of wat dies meer zij. Belangrijk: het mag er zeker mooi uitzien, maar hou wel rekening met stevigheid en elke weersomstandigheid.

LET OP: We hebben een voorkeur voor verwen-duo’s, dwz twee of meer vrouwen die in één tent samenwerken. Zie voor de motivatie de aanmeldprocedure. Daarnaast hebben we een voorkeur voor vrouwen die de hele week medewerksters kunnen/willen zijn. Dit omdat dat de logistiek en planning op de overgangsdag op donderdag voor team en vrijwilligsters vergemakkelijkt.

Marktvrouw

We zijn op zoek naar vrouwen die hun (zelfgemaakte) producten willen verkopen en eventueel daarbij hun andere talenten willen demonstreren in de vorm van consults of kleine workshops voor kleine groepjes. Deze laatsten vallen buiten het grote workshop programma en hier mag je dus een bijdrage voor vragen. Te denken valt aan glaskralen blazen, zilverkleien, kaarsen maken, bonbons maken etc.

We geven iedereen alle ruimte om de eigen kraam in te vullen en gezellig aan te kleden naar eigen inzicht. De voorkeur gaat uit naar vrouwen die zelfgemaakte producten verkopen. Je kunt in plaats van een kraam huren ook je eigen tafel, busje, caravan of tent neerzetten. Houd wel rekening met elke weersomstandigheid.

Ook voor marktvrouwen geldt dat we een voorkeur hebben voor vrouwen die de hele week medewerkster kunnen zijn. Zie voor de motivatie LET OP hierboven bij verwen/healing.

Artieste

Artiesten die het leuk vinden om hun kunnen op het festival te laten zien en/of horen zijn ook van harte welkom. In overleg kijken we wat we daar tegenover kunnen stellen in de vorm van korting. De reden dat we artiesten niet kunnen betalen is dat het Lorelei festival geen gesubsidieerd festival is.

Het staat je wel vrij om je cd’s, boeken of anderszins te verkopen of om eventueel een workshop te geven. Het is dus aan jouw enthousiasme of je het leuk vindt jezelf aan het festival te verbinden en jezelf te presenteren. Het festival zou ook een perfecte plek voor een try-out kunnen zijn. Installatie is aanwezig.

Ga naar aanmeldprocedure

webdesign: Hanneke de Graaf