Voor medewerksters

Je kunt je vanaf midden januari 2023 aanmelden als medewerkster voor de 2023 editie. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via de rechterkolom van deze pagina.

Wil je als vrijwilligster bijdragen aan Lorelei? Ga dan naar ‘Vrijwilligster zijn?’

Co-creatie

Lorelei is een co-creatief festival. Samen creëren we de sfeer en energie en zijn we de bedding voor de deelneemsters. Om deze reden is het niet mogelijk om 1 dag mee te werken. Als medewerkster vragen we je 4, 7 of of 10 dagen te komen.

Op je aankomstdag is er een speciaal programma om ons met elkaar, Lorelei en het thema te verbinden Dat is de start van een gezamenlijk, sprankelend, mooi, verbonden, diep, intens, liefdevol, magisch festival!

Je bent ook deelneemster

Je bent natuurlijk ook deelneemster op het festival. In onze bedding is er volop gelegenheid voor je eigen persoonlijke verdieping, je te verbinden met gelijkgestemden, om te leren van inspirerende collega´s, te proeven van andere werkvormen en om te genieten en plezier te hebben. Door naar Lorelei te komen doe je jezelf 4, 7 of 10 dagen ‘ME-time’ kado, ook als je bijdraagt als medewerkster.

PR

Als medewerkster kom je op de Lorelei website met de tekst wat je aanbiedt en linken we naar jouw website/social media. Hierdoor ben je gemakkelijk te vinden voor, tijdens & na het festival.

Ieder jaar geven we een kleurrijk en informatief programma festival boekje uit dat iedereen bij aankomst ontvangt. Hierin wordt in een paar regels jouw workshop, dienst of product onder de aandacht gebracht.

Tijdens het festival kun je folders & visitekaartjes kwijt op de informatiekraam.

Verantwoordelijkheid

Zelfredzaamheid, verantwoordelijkheid en initiatief vinden we vanzelfsprekende kwaliteiten. Zorg dat je alles bij je hebt wat je nodig vindt en wees voorbereid op elke weersomstandigheid (we hebben alle weertypes wel gehad de afgelopen jaren….), door bijvoorbeeld extra zeil en stormbanden voor je kraam mee te nemen in geval van regen of sterke wind of iets om te zorgen dat je in de schaduw kunt zitten.

Overnachten

Er is plek voor je om je kampeermiddel neer te zetten op het medewerkers slaapveld. Als marktkraamhouder of verwen/healing vrouw kun je ook in werkplek of bij je marktkraam slapen wanneer hiervoor genoeg ruimte is. LET OP: Omdat we bewust met de beschikbare ruimte moeten omgaan hebben we voor campers/caravans die uitsluitend als slaapplek worden gebruikt een camper/caravan toeslag ingevoerd om gebruik van kleinere tenten te stimuleren (deze regel geldt dus niet voor campers/caravans van waaruit gewerkt wordt. Heb je zelf geen kampeermiddel? Dan kun je een slaapplek boeken in één van onze Tipi’s of Pixi-tenten.

Hoe kun je als medewerkster bijdragen?

Workshopvrouw

Het geven van een workshop is een podium om jouw inspiratie te delen met anderen en te laten zien wat je in huis hebt. Wij zorgen voor een workshoptent. Vóór en na je worden in deze tent andere workshops gegeven. Doorgaans ligt op de grond zeil met daarop matten of vilt. Je zorgt zelf verder voor alles wat je voor je workshop je nodig hebt of je vraagt de deelneemsters dat mee te nemen (bv. dekentje of meditatiekussen).

Elektriciteit en muziekinstallaties zijn, om geluidoverlast te voorkomen, alleen beschikbaar in de vier grootste tenten. Geef dus geef in je aanmeldingsmail dus aan wanneer dit nodig hebt. Lees meer hierover in de aanmeldprocedure.

In eerste instantie wordt iedere vrouw per festival 1x ingepland. Wanneer je 2 festivals komt is dit samen dus 2 workshops. Mocht je in 1 festival een 2e workshop willen geven wordt je wens genoteerd en zal in de loop naar mei/juni duidelijk worden of hier plek voor is. Ons doel is een breed aanbod neer te zetten en veel vrouwen het podium te bieden. Vandaar! Uiteraard gaat alles in overleg, naar voorkeur en beschikbaarheid. We werken met blokken van 2 uur en is er in de middag een beperkt aantal plekken van 3 uur.

Workshops zijn gratis toegankelijk. Er kan voor creatieve workshops eventueel een kleine materiaalvergoeding worden gevraagd.

Verwenvrouw/Healer

Het verwen/healingveld is dé plek waar bezoeksters persoonlijk aandacht krijgen in de vorm van een behandeling of consult. We zijn op zoek naar vrouwen die hun talenten willen delen op gebied van energetische ondersteuning (bv massage, kaartlegging, consulten, healings) of verwennerij (bv ontspanning, hennatatoeages zetten, kapper etc.). Hiervoor kun je natuurlijk een vergoeding vragen. Hierbij gaan we uit van festivaltarieven, denk aan maximaal €25 à €30 voor een half uur. Je zorgt zelf voor een stabiele werkplek (denk aan wind en regen), bv. een (party)tent, busje of caravan. Deze wordt extra aantrekkelijk wanneer je deze aankleedt met parasols, kussens, kleden, vachtjes, bloemen etc.. Maak er een feestje van! LET OP: We hebben een voorkeur voor verwen-duo’s, dwz twee of meer vrouwen die in één tent samenwerken. Lees hier waarom. Ook hebben we een voorkeur voor vrouwen die 10 dagen willen meewerken. Dit om tijdens de wisseldagen (maan- en donderdag) logistieke bottlenecks te voorkomen.

Marktvrouw

We zijn op zoek naar vrouwen die hun (zelfgemaakte/-ontworpen/fairtrade) producten willen verkopen en eventueel op hun werkplek consults of kleine workshops geven. Deze laatsten vallen buiten het grote workshop programma en kun je dus een bijdrage voor vragen (denk bv. aan parfum maken, vilten, etc.). Wanneer je op de markt staat kun je je eigen verkoopplek meenemen of tegen kostprijs een marktkraam bij ons huren. Ook voor marktvrouwen geldt dat we een voorkeur hebben voor vrouwen die de hele periode kunnen komen. Lees hier waarom.

Artieste

Hoor jij de roep om aan Lorelei deel te nemen en wil je als artiest bijdragen? Dat kan! Stuur een mail naar Charissa dan gaat zij kijken wat mogelijk is. Goed is om vooraf te weten dat Lorelei geen gesubsidieerd festival is. Je bent vrij om je cd’s, boeken etc. te verkopen of om eventueel een workshop te geven. Het is dus aan jouw enthousiasme of je het leuk vindt jezelf aan het festival te verbinden en jezelf te presenteren. Lorelei zou ook een perfecte plek voor een try-out kunnen zijn. Installatie is aanwezig.

Enthousiast geworden om bij te dragen?  FIJN!!!!!

Klik hier door naar de aanmeldingspagina.

webdesign: Hanneke de Graaf