Vrijwilligster zijn

Op het festival zijn 1001 dingen te doen: Van ontvangst van de deelneemsters tot het zetten van thee voor de aanwezigen. Van ad-hoc situaties oplossen tot ’s avonds de kaarsjes aansteken. Van het terrein mooi maken tot de WC’s schoonmaken. En net even die extra stap zetten als een deelneemster je nodig heeft of een workshopgeefster je aanschiet als haar muziekinstallatie het niet doet.

We zoeken ongeveer 30 vrouwen die zich willen verbinden met Lorelei. Doe je het (alleen maar) omdat je dan gratis entree ontvangt en dus baalt als je een workshop niet kunt volgen omdat je een taak krijgt, schrijf je dan niet in…. Natuurlijk is het een mooie manier om op het festival te kunnen zijn als je financieel even krap zit. Je bent welkom! We vragen je echter wel om je echt te verbinden met de organisatie, je er deel van te voelen, met het bijbehorende teamgevoel, samen iets neerzetten én verantwoordelijkheid nemen voor het creëren van een optimale ervaring voor alle vrouwen. Je krijgt hier een heel fijne bedding met je  mede-vrijwilligers en een onvergetelijke ervaring voor terug!

We zoeken toegewijde, enthousiaste, doortastende vrouwen die beschikbaar zijn van start tot einde zoals hierboven genoemd om samen een inspirerende tijd te hebben en samen de bedding te creëren waarin honderden vrouwen prachtige ervaringen mogen beleven.

De vrijwilligsters worden in overleg in teams ingedeeld. ieder team wordt gecoördineerd door een ervaren en bevlogen Team Coördinator (TC). Het kan zijn dat je ook buiten je team om wordt ingezet wanneer dat nodig is. Vooraf kun je je voorkeur aangeven zodat we rekening kunnen houden met je talenten en mogelijkheden.

We verwelkomen je op zondagochtend 21 Augustus vóór het festival dan kun je fijn je slaapplek maken. Om 12u00 maken we de VW cirkel en om 13u00 gaan we in de actie om het festival op te bouwen. De afbouw eindigt op maandag 29 Augustus rond 13u00. Eerder weggaan is helaas geen optie omdat ook de afbouw écht bij het festival hoort.

Reken op drukke op- en afbouwdagen, dan is het álle hens aan dek. Op festivaldagen stellen de TC’s een werkschema samen, zodat iedereen voldoende vrije tijd heeft om van het festival te genieten en workshops te volgen.  Tijdens festivaldagen wordt je ongeveer 4 à 5 uur ingezet.

Als vrijwilligster betaal je een bijdrage van €51 voor een hele week eten en overnachten, voor 1 festival is dat €31. Het heeft onze voorkeur om de hele week te komen omdat dan iedereen goed op elkaar ingewerkt is en er minder overdracht nodig is op donderdag.

Vooraf plannen we een bijeenkomst voor alle vrijwilligsters om elkaar te leren kennen, globaal uit te leggen wat we van je verwachten en vooral om alvast de sfeer van Lorelei samen neer te zetten. En na het festival organiseren we een terugkomdag om na te genieten van het festival en elkaar en te evalueren wat goed liep én wat voor verbetering vatbaar is.

Hilde Endeveld (er zijn 2 Hildes in het kernteam ;-)) coördineert het vrijwilligersteam. Wil je meewerken als vrijwilligster? Mail dan naar  en vermeld waarom je graag aan Lorelei bij wilt dragen, wat je er hoopt te ontvangen en wat jou raakt of inspireert aan Lorelei.

webdesign: Hanneke de Graaf